OPREZ: Lopovi prazne rezervoare po Boru

U poslednje vreme broj krađi goriva iz automobila u Boru naglo je povećan, a dokaz za to je i veliki broj žalbi građana upućenih na adresu našeg sajta, uz želju se o tome više govori u medijima.

Foto ilustracija / Bor030 arhiva
Foto ilustracija / Bor030 arhiva

Lopovima pri krađi goriva najlakši plen predstavljaju automobili starije proizvodnje, poput Juga, Stojadina i sličnih, pa se vlasnici ovakvih vozila sve češće odlučuju na kupovinu sigurnosnih uložaka.

„Odvela sam dete u bolnicu. Nije joj bilo dobro, pa sam ostala sa njom tokom noći. Parkirala sam auto na parking kod bolnice, između druga dva vozila. Ujutru nisam ni primetila da mi je neko usred noći dobro ojadio rezervoar. Pukom srećom stigla sam do Brestovačke banje, gde i živim“, istakla je za naš sajt N.K.

Inače, ovo nije usamljen slučaj krađe goriva u gradu bakra. Jedan od naših čitalaca požalio nam se da su mu pre izvesnog vremena u toku noći razvalili poklopac i istočili sve gorivo koje je tek bio sipao.

Iako je krađa sve više, građani ih, nažalost, ne prijavljuju nadležnima, te lopovi ni ne mogu biti uhvaćeni. Na taj način krug oštećenih stalno se povećava.