OPREZ: Neispravna taksi vozila na ulicama Bora

U poslednjih par meseci ove godine povećan je broj žalbi građana na neke taksiste koji voze neispravna vozila ulicama Bora, te se neretko dešavaju neprijatne situacije kada ovakvo vozilo prosto stane bilo gde u gradu. Neispravnost se ogleda i u nelegalnim taksi prevoznicima koji zaobilaze obaveze bavljenja ovim poslom.

Taksi prevoz
Ilustracija

Iako je cena taksi prevoza jedna od najjeftinijih u Srbiji, ako ne i najjeftinija, to ne menja činjenicu da taksista mora voziti ispravno vozilo.

„Vozio sam se taksijem od Doma zdravlja do bolnice. Po ulasku u taksi odmah sam mu platio i rekao mu odredište. Nisam ni slutio da će negde na ulazu u Šistekovu ulicu njegov auto tako naprasno da stane. Valjda nije mogao da izvuče onu uzbrdicu. Ne znam o čemu je reč. Rekao mi je da ću odatle morati pešaka. Naravno, novac mi nije ponudio natrag mada, da je ponudio, ne bih ga uzeo. Ali ovako… „, požalio se jedan naš sugrađanin, kome se ovo dešava već drugi put.

Ako sagledamo širu sliku taksi prevoza u Boru, videćemo da iz godine u godinu broj taksista raste. Nemaština i otkazi naterali su ljude da pokušaju da zarade na ovaj način. Međutim, iako vlada nemaština, ispravno vozilo je jedino sigurno vozilo i jedini uslov za ovaj posao.

Sa druge strane treba biti oprezan i pri izboru taksi prevoza. Neki od njih ne plaćaju poreze, već rade na „crno“. Tu nailazimo na još jednu „rupu“ kojom se nadležni organi moraju pozabaviti u narednom periodu. Gubitak profita koju trpe legalni taksisti je još jedan vid neispravnosti sa kojim se suočava naš grad.