Opšta bolnica u Boru dobila aparat za ultrazvučni pregled oka

Odeljenje oftalmologije Opšte bolnice Bor dobilo je od Minisratsva zdravlja moderni aparat za ultrazvučni pregled oka koji će pacijentima i lekarima biti dostupan u očnoj ambulanti Doma zdravlja.


Novi ultrazvučni aparat za pregled oka omogućava brže i preciznije dijagnostičke postupke za pacijente iz ovog regiona.

Ovaj moderni medicinski uređaj namenjen je za različite oftalmološke preglede, uključujući pregled pacijenata pre operacije katarakte, određivanje dioptrije sočiva koje će biti ugrađeno, dijagnozu povreda oka, krvarenja ili prisustva stranih tela u oku, kao i merenje očne jabučice. Ova vredna oprema će značajno unaprediti dijagnostičke kapacitete Odeljenja oftalmologije.

Načelnik Odeljenja oftalmologije Opšte bolnice Bor, Sanja Fajnišević, izrazila je zadovoljstvo ovim novim aparatom i istakla da će pacijenti iz Bora sada moći da obave oftalmološke preglede u ambulanti Doma zdravlja, gde je aparat instaliran. Do sada su morali da putuju u druge gradove radi ovih pregleda, što je često bilo neugodno i zahtevalo dodatno vreme i napore. Ova inicijativa Ministarstva zdravlja će značajno smanjiti vreme čekanja na pregled, pružajući bolju dostupnost zdravstvene nege građanima Bora.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, posetio je Odeljenje oftalmologije i istakao značaj donacija Ministarstva zdravlja i grada u modernizaciju Opšte bolnice i Doma zdravlja. On naglasio je da će se saradnja nastaviti i u narednim godinama, sa ciljem unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga i brige o pacijentima u Boru.

Takođe, podsetio je da su u nedavno u rad puštena dva nova skenera koji su kupljeni iz budžeta grada i Ministarstva zdravlja, kao i da će pacijentima uskoro biti dostupan jedan od najsavremenijih uređaj za magnetnu rezonancu u Srbiji.

„Ono što mene ipak najviše radiju je što smo u ponedeljak imali sastanak sa ministarkom zdravlja dr Danicom Grijičić o novoj bolnice u Boru koja će uskoro početi da se gradi. Grad je obezbedio lokaciju i kreće se u projektovanje“, kazao je Milikić.

Gradonačenik je rekao da će se i naredne godine nastaviti sa ulaganjem u zdravstvo kupovinom aparata i opreme za sve grane medicine.