Opština Bor nagradila najbolje učenike

Učenicima borskih osnovnih i srednjih škola, koji su se tokom prethodne školske godine istakli uspehom i rezultatima na đačkim takmičenjima, uručene su nagrade na današnjem prijemu u Muzičkoj školi.

ucenici2013

Za dvanestoro učenika generacije, 69 Vukovaca i 29 učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkom takmičenju, kao i njhovim mentorima, iz opštinskog budžeta izdvojeno je 517.000 dinara.

Ispred lokalne samouprave nagrade najboljim đacima uručio je Slobodan Knežević, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje koji je istakao da Opština Bor mora voditi brigu o mladima koji predstavljaju budućnost našeg društva.

Broj nagrađenih učenika pokazuje da imamo jednu jako dobru osnovu iz koje će se, ako budemo vodili brigu o njima, oformiti grupa budućih mladih stručnjaka koja će brinuti o razvoju svoje lokalne sredine.

U ovom slučaju dodeljena su novčana priznanja, koja su skromna prema postignutim rezultatima učenika, ali smo učinili napor da ih uveličamo u proseku za 30 % u odnosu na prošlu godinu. Sigurno da nagrade moraju biti adekvatnije i primerenije vrsti rezultata koji su postignuti.

Rezultati naših učenika su pokazali da se oni mogu potpuno ravnopravno nositi sa najboljim vršnjacima na nivou države, izjavio je Knežević koji važi za jednog od najmiljenih profesora u borskoj Gimnaziji.

On je najavio da će ove godine biti uvedene stpendije za deficitarna zanimanja u opštini Bor, kao i nadarenim učenicima što će, po njegovim rečima, biti još jedan od načina da se pokaže da se u ovoj sredini vodi računa o mladim naraštajima.