SO Bor: Osnivaju se nova preduzeća

Odbornici Skupštine Opštine Bor, na upravo završenoj sednici doneli su odluku o osnivanju Ustanova Sportski centar „Bor“ i „Centar za kulturu opštine Bor“, kao i preduzeće „Radio televizija Bor“.


Odbornici Skupštine Opštine Bor, na upravo završenoj sednici doneli su odluku o osnivanju Ustanova Sportski centar „Bor“ i „Centar za kulturu opštine Bor“, kao i preduzeće „Radio televizija Bor“. Većinom glasova usvojen je u drugi ovogodišnji rebalans budžeta.

Posle mesec dana od kako su u Boru ukinute institucija sporta i kulture i likvidirano preduzeće „Štampa, radio i film“ u čijem je sastavu poslovala Radio televizija Bor, odbornici su doneli odliku o osnivaju novih firmi koje će po delatnostima zameniti one koje su ugašene.

Vršilac dužnosti direktora novog preduzeća „Radio televizija Bor“ biće Milutin Antić, dok je na mesto likvidacionog upravnika „ŠRIFA“ postavljen Radoslav Mitrović.

Prateći ove odluke, izglasan je drugi ovogodišnji rebalans budžeta kojim se predviđa povećanje prihoda od 43,1 milion dinara.