Opštini Bor u 2015. godini predstoji štednja

0
89

U borsku kasu se za devet meseci slilo svega 54 odsto planiranih prihoda, zbog čega je na sednici Skupštine opštine Bor najavljeno da će budžet za narednu godinu biti restriktivan.

grb logo Opstina Bor

Na sednici Skupštine opštine Bor čulo se, između ostalog, da će  budžet za narednu 2015. godinu biti redukovan, jer se u kasu opštine Bor za devet meseci slilo svega 54 odsto planiranih prihoda.

“Budžet za 2015. biće realan i štedljiv. Moraćemo da sve ono što je trošak svedemo na najmanju moguću meru. Više neće biti simpozijuma i putovanja, štedećemo gde god je to moguće. Da li je ove godine budžet bio predimenzioniran znaćemo na kraju godine, kada budemo videli završni račun. Naredna godina je bitna za sve nas. Moramo da se uklopimo u program vlade. Ako oni štede mnogo, moraćemo i mi. Moramo se odreći zabave u korist poljoprivrede i razvoja sela”, istakao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Načelnica Odeljenja finansija Danijela Jovanović iznela je na sednici devetomesečni izveštaj o stanju budžeta.

“Ostvarenje prihoda za devet meseci je 54 odsto. Budžet je na početku godine bio planiran sa preuzetim obavezama naših obveznika. Međutim, ostvarenje prihoda je izostalo iz više razloga. Jedan od većih razloga su i sami transferi koji su manji u odnosu na prethodnu godinu za oko 96 miliona dinara. Prošle godine su lokalnim samoupravama ukinuti mnogi prihodi, a pojedina pravna lica su imala manje izvršenje obaveza. Izvršenje rashoda je 56 odsto. Trudili smo se da platimo obaveze korisnika i ako nam priliv to nije dozvoljavao”, obrazložila je načelnica Odeljenja za finansije.

(Večernje novosti/Bor030)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here