Opštinsko veće: Usvojen predlog odluke o broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi [VIDEO]

1
71

Članovi Opštinskog veća opštine Bor usvojili su na današnjoj sednici, između ostalog, predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Usvajanju ovog predloga odluke, koji podrazumeva smanjenje broja zaposlenih u pojedinim delovima lokalne samouprave, prethodio je dijalog sa sindikatima u javnom sektoru i sa rukovodstvom svih preduzeća, rečeno je na današnjoj sednici.

“Javnost zna da je doneta Uredba Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposelnih po lokalnim samoupravama i po tom dokumentu 108 ljudi predstavlja taj višak zaposlenih. Moramo to da sprovedemo u delo. Poslednjih mesec dana održavaju se intenzivni sastanci sa sindikatima i direktorima borskog javnog sektora. Dogovoreni su kriterijumi po kojima će neki radnik biti proglašen za tehnološki višak, a lokalna samouprava je odredila kvote o broju zaposlenih. Imali smo polazne smernice. Vratili smo se nekoliko godina unazad i gledali koliko je bilo zaposlenih po preduzećima i ustanovama i da li se njihov obim posla povećao ili smanjio. Ima ustanova gde nema smanjenja broja zaposlenih, poput Ustanove za decu “Bambi”. Vodili smo i računa da se rad nekog subjekta ne dovede u pitanje smanjenjem broja zaposlenih”, kazala je Jasmina Orlić, zamenica predsednika Opštine Bor, koja je i predsedavala devedesetom sednicom Opštinskog veća.

Prihvaćen je i predlog nove Odluke o taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Bor, kojom se bolje uređuje ova oblast. Pre njene izrade konsultovani su i predstavnici borskih taksi udruženja. Najveće novine odnose se na isticanje tabli, dok je još uvek ograničen broj izdavanja dozvola za rad u oblasti taksi prevoza.

Prema danas usvojenom predlogu rešenja o obrazovanju lokalnog Saveta za razvoj socijalne politike, ovo telo će imati zadatak da definiše strategiju socijalne politike u opštini Bor, u periodu od 2018. do 2022. godine.

Usvojeno je i niz predloga rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama u gradu i selima.

O ovim i drugim predlozima odluka koji su usvojeni na sednici Veća, konačnu reč daće odbornici SO Bor, na narednom zasedanju lokalnog parlamenta.

1 KOMENTAR

  1. Pa zar cete moci da gledate kako vase kolege neko stavlja na spisak za ulicu buvljak i biro dok pokusavate da nadjete iole smisleno opravdanje zasto je vasa guzica ostala u fotelji .

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here