Opština Bor preuzima deo imovine RTB-a

0
19

Rudarsko Topioničarski Basen Bor I Opština Bor dogovorili su se o prenosu upravljačkih prava nad delom imovine basena bakra u gradu i okolini na lokalnu samoupravu.


Rudarsko Topioničarski Basen Bor I Opština Bor dogovorili su se o prenosu upravljačkih prava nad delom imovine basena bakra u gradu i okolini na lokalnu samoupravu.

Dobra saradnja kombinata bakra i Opštine Bor dovela je do prihvatanja zahteva predsednika opštine Bor – Srđana Marijanovića u kome on od RTB-a traži da ustupi na korišćenje deo svoje imovine koji poseduje u samom gradu i bližoj okolini.

Pored hotela “Jezero” sa delom zemljišta oko hotela na Borskom Jezeru, opština Bor će imati pravo upravljanja i nad RTB-ovim udelom u nazavršenom trgovinskom centru “Kapija Bora”, Vodostistema Bogovina i asvaltnim putem oko jezera.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Rudarsko Topioničarskog Basena, moguće je preneti Opštini Bor na upravljanje i šumu ili deo šume na Crnom Vrhu, ali će detalji biti dogovoreni tek kada se vidi kolikom površinom šume na tom mestu Basen raspolaže.

Postoji mogućnost da se vlasnicima Brestovačke banje ponudi na upravljanje deo šume (200 hektara) iznad Bolnice, do Borskog jezera u zamenu za deo šume oko dvorca kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj Banji.
Basen Bor predlaže I zamenu gradskog građevinskog zemljišta preko puta Zastave za zemljište oko banjskog hotela “Dom odmora”.

 Zasigurno se zna da RTB neće prepustiti šumu (bagrenjar) iznad Bolnice, celokupno zemljišta u Brestovačkoj Banji, parcele kod Zelene pijace prema Kisikani, kao ni hotel Metalurg na Borskom jezeru i zemljišta oko ovog hotela hotela.

Samački hotel u rukama stanara
RTB će omogućiti stanarima Samačkog smeštaja da po povoljnim uslovima otkupe svoje sobe. Sredstva od okupa će biti upotrebljena za uređenje samog smeštaja.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here