Opština Bor prezentovana u Beogradu !

0
26
opstina bor promocija beogradOpština Bor je u četvrtak 24. januara održala promociju svojih potencijala. Prezentacija je održana u restoranu "Šećerac" u Beogradu uz prisustvo oko 150 gostiju. Ne veliki ali značajan pokušaj da se naš grad predstavi u daleko širem spektru.

Program prezentacije je trajao oko 2 sata i nakon uvodnih podataka o Boru , pre svega istorijskih i geografskih, uvodnu reč imao je Branislav Rankić , predsednik Opštine Bor, koji je tom prilikom rekao: "Želimo da predstavimo šta još Bor ima, sve potencijale naše opštine gde će u buduće biti naj isplatljivije ulagati". Zatim su redom prikazane prezentacije Tehničkog Fakulteta Bor , koji nije imao svog predstavnika, Studentskog Centra Bor, Ustanove za Decu "Bambi" i Centra za Decu Ometenu u Razvoju. Nešto značajniju prezentaciju imala je Turistička Organizacija Opštine Bor gde su pomenuti svi prirodni potencijali naše opštine, sa posebnim naglaskom na Zlotski Kanjon i Hotel Jelen na Crnom Vrhu. Kasnije se na tu priču nadovezao i podpredsednik opštine Bor, Dragan Žikić, koji je detaljno opisao projekat izgradnje Hotela Jelen. Između ostalog on je izrazio očekivanje da će prodajom RTB Bor skočiti standard građanima Bora i da ćemo imati više da ponudimo nego što imamo danas.

promocija opstine bor - zikic, rankic

Dalje je predstavljen Hidro Sistem "Bogovina" , kao jedan od značajnijih projekata u Istočkoj Srbiji. U delu predstavljanja medija, svoje video prezentacije su imali RTV Bor i RTV Sezam. Bora Stojadinović, direktor Eurofoil kompanije je nakon kratke prezentacije pozvao sve investitore da ulažu u Bor i njegovu okolinu. Jedna od dužih prezentacija bila je posveđena menadžeru iz Bora, Saši Mirkoviću, i muzičkoj kući "Beoton". Zatim su se predstavili i Sportski Savez, Zdravstveni Centar, Muzej, Biblioteka, Udruženje Umetnika "Vane Živadinović". Jedno od perspektivnijih izlaganja bilo je vezano za Javnu Ustanovu "Sportski Centar" gde je izneto trenutno stanje i budući planovi koji se pre svega tiču izgradje balon sale, ledene dvorane, poboljšanju infrastrukture aerodroma.

bor promocija

Promociji su prisustvovali gotovi svi značajniji privrednici iz Bora i okoline. Ono što je daleko bitnije je prisustvo poslovnog sveta van Bora, odnosno potencijalnih investitora kao i medija. Bilo je prisutno nekoliko stranih partnera, nezvanično saznajemo Rusa i Mađara, nekoliko preduzetnika iz Beograda, dok su od medija bile prisutne televizije Bor i Sezam, ali nažalost ostalih televizija nije bilo. List pravda je imao svoje novinare na promociji, dok su urednici Kurira i Blica bili više u privatnoj nego radnoj poseti. Od poznatih ličnosti tu su bili pevač Željko Šašić, Dragana Radosavljević Cakana, menadžer Marije Šerifović – inače rođeni Boranin – Saša Mirković, i voditeljka Dragana Katić. Nakon održane prezentacije pripremljeno je i posluženje uz prigodan muzički program.

Nadamo se da će ova promocija imati odjeka i da naš kraj očekuju veća ulaganja i bolja budućnost. Opština Bor nakon dužeg vremena otvoreno prikazuje interesovanje za nove invesicije, a u prilog tome ide i skorašnja prodaja RTB Bor, kao i pripremljena agro-turistička strategija.

———————————————————————————————
Za "Jelen" već pitaju
Ubrzo nakon prezentovanja projekta izgradnje Hotela "Jelen" javili su se "potencijalni investitori" i zatražili disk sa prezentacijom i više informacija o projektu. Kako je rečeno, u kompleks je do sada uloženo 45 miliona evra, a potrebno je uložiti još oko 35 miliona. Hotel će imati blizu 400 ležaja, 16 apartmana, 7 delux apartmana. Kapacitet je prema planu proširen tako da će kompeks dobiti i Hajat licencu.

Bakšiš
Bend koji je zabavljao prisutne, od gostiju iz Beograda je dobio bakšiš u evrima. Ako nam je suditi po tome, prezentacija je bila usmerena ka pravoj ciljnoj grupi.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here