OPUŠTENO: Pad vrednosti dinara i poskupljenje struje ne brinu NBS

1
81

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je u sredu da trenutno slabljenje domaće valute nije zabrinjavajuće i da centralna banka neće menjati mere kojima interveniše na deviznom tržištu.

photo: Tanjug - Nemanja Jovanović
photo: Tanjug – Nemanja Jovanović

Tabaković je na konferenciji za novinare posle sastanka sa članovima Saveza ekonomista Srbije (SES) kazala da će NBS i dalje procenjivati sve okolnosti koje dovode do pomeranja deviznog kursa i donositi najbolja rešenja kako bi se održala finansijska stabilnost u zemlji.

Ona je potvrdila da je sa članovima SES-a razgovarala o nezaposlenosti, dugovima i inflaciji i da devizni kurs nije pominjan.

NBS je, kako je istakla, u okvirni plan inflacije u 2014. godini već uračunala poskupljenje struje od 12 odsto, a ne očekuje se poskupljenje hrane.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ni mene ne bi brinuo ovoliki pad vrednosti dinara kada bih imao tolike prihode kao Jorgovanka Tabaković. Ali takve njene izjave ne treba nikog da čude jer one dolaze od predstavnika otuđenog režima, koji nema osećaj mere i sažaljenja u guljenju naroda da bi sebi obezbedili tako visoke prihode i da bi zadržali takvu tendenciju neće prezati da nad narodom sprovedu još veće harače i druge vrste otimačine.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime