Organizatori protesta #1od5miliona u Boru najavili bojkot parlamentarnih izbora

Organizatori protesta protiv aktuelne vlasti održanih u Boru pod sloganom „Jedan od pet miliona“ kazali su da će za razliku od beogradskih kolega bojkovati predstojeće parlamentarne izbore.

Irena Živković i Saša Stanković iz „Saveza za Srbiju“, koji su učestvovali u organizaciji protesta #1od5miliona u Boru, pozvali su građane da ne izađu na izbore i ogradili se od postupaka pokreta „Jedan od pet miliona“ iz Beograda.

„Ideja koja vodi proteste je veća od bilo koje organizacije i bilo kog pojedinca. Protesti su iznedrili Sporazum sa narodom, a onda i ideju bojkota oko koje su se konačno ujedinile sve relevantne opozicione organizacije u Srbiji“, kazala je Živković.

Ona je istakla da se uslovi za učešće na izborima, istaknuti pre početka protesta, a koji između ostalog podrazumevaju slobodne medije nisu promenili.

Stanković, odbornik Srpskog pokreta „Dveri“ u Skupštini grada Bora, rekao je da su svi koji učestvovali na protestima na pravom putu i da su organizatori jedinstveni u stavu da se izbori bojkotuju.