Organizovan Dan otvorenih vrata policije u Boru

Dan otvorenih vrata održan je jutros u velikoj sali Policijske uprave Bor, a povodom konkursa za prijem novih polaznika na osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je 20. juna dva konkursa za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici, za ukupno 900 polaznika.

Osim konkursa koji je raspisan za 549 kandidata za područje Policijske uprave za grad Beograd, drugi konkurs je raspisan za 351 kandidata za područje 22 policijske uprave u Republici Srbiji, od kojih je 15 za područje Policijske uprave u Boru.

Tom prilikom, Borani su danas bili u prilici da prisustvuju Danu otvorenih vrata, koji je organizovan s ciljem da informiše sve mlade o uslovima konkursa i ukaže na važne segmente prijave na koje treba da obrate pažnju kako bi bili primljeni na obuku.

O fazama selekcije, prisutne je ispred COPO informisao savetnik za profesionalnu orjentaciju kandidata Dragan Munćan, dok je ispred PU u Boru sa kandidatima razgovarao Bane Jovanović, školski policajac.

„Ova tribina organizovana je s ciljem da se mladim ljudima koji su se prijavili, ili će se tek prijaviti na konkurs za policijsku obuku približi sam proces selekcije, te da se upoznaju sa pravima i obavezama po završetku kursa. Obuka će trajati godinu dana u Sremskoj Kamenici, nakon koje će kandidati imati šestomesečni pripravnički staž“, istakao je u izjavi za medije Dragan Munćan.

Munćan je takođe dodao i to da je za sada prijavljen solidan broj kandidata iz Negotina, Majdanpeka, Kladova i Bora, ali i da je konkurs još uvek otvoren i trajaće sve do 20. jula.