Organizovan svečni prijem za evropsku šampionku Bobanu Momčilović Veličković

3
1908

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić upriličio je danas svečani prijem u Skupštini grada za trostruku šampionku Evrope u streljaštvu Bobanu Veličković Momčilović.

Bobana, reprezentativka Srbije i članica Streljaškog kluba “Bor 030”, osvojila je dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje je od 23. februara do 2. marta, održano u poljskom Vroclavu.

“Na takmičenje sam otišla sa očekivanjem da uđem u finale, u najboljih osam, zašto što su rezultati u poslednjih par meseci bili dobri. U samom finalu sam malo lošije startovala, prvih pet hitaca, međutim uspela sam da se vratim i da uhvatim prilključak sa ostalim takmičarkama. Ušla u borbu za medalje, onda došla do prvog mesta i zadržala ga do kraja. Pre kraj sam bila prilično sigurna, vodila sam više od tri krugova i rutinski privela kraju. Jako sam zadovoljna zlatom, bolje nisam mogla”, opisala je svoj nastup Bobana.

Boranka se na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma popela najpre u pojedinačnoj konkureciji, a dva dana kasnije isti uspeh je ponovila i u timu sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović.

Bobana je titulu šampiona starog kontineta ponela ukupno tri puta, a pre prvenstva u Vroclavu zlato u pojedinačnoj konkurenciji je osvajala na prvenstvima 2010. u norveškom Merakeru i 2012. godine u Verumakiju (Finska).

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istako da će Republika Srbija, odnosno Ministarstvo omladine i sporta i grad Bor u toku ove godine početi sa izgradnjom moderne streljane na mestu sadašnjeg strelišta što će poboljšati uslove za treniranje ovog sporta.

3 KOMENTARA

  1. 😀..Sve cestitke sampionki Bobani.. .. Sampionka Evrope….Mozda bi svi trebali da obnovimo gradivo iz geoografije…… i ponovo pogledamo na mapi kolika je Evropa….I da se RADUJEMO I PROSLAVLJAMO ovakve fantasticne uspehe onako KAKO TO i DOLIKUJE i kako ovskvi sampioni to ZASLUZUJU…😀 Ili cemo biti samo provincijalni politikantsko-stranacko-izborni eksperti i analiticari … I zlovoljna,pasivna i depresivna palanacka gundjala ,zavidljivci i veciti gubitnici..😀..Slava Bobani PONOSU GRADA BORA…i kapa dole pred EVROPSKOM SAMPIONKOM iz GRADA Bora i Srbije..😀

  2. Tako je Nenade C., BOBANA SVE CESTITKE, TI SI PONOS BORA, a koja usput i voli životinje, možda ćeš ti da nas oživiš i učiniš nas poznatim gradom ove naše Srbije, kada drugi odgovorniji ne uspevaju iz nemarnosti ili neznanja i to uz lepu Brestovacku banju, prelepo Borsko jezero, lepu planinu Stol, još lepši Crni vrh (sa malim gradom koji propada), Dubasnicu, jedinstvenu Zlocku pecinu, malu Švajcarsku (Gornjae, Bučje) i još puno toga! A NE DA NAS POZNAJU SAMO PO RUDNIKU I ZAGADJENOM VAZDUHU! HVALA, HVALA TI JOS JEDNOM!

  3. Tako je Nenade C., BOBANA SVE CESTITKE, TI SI PONOS BORA, a koja usput i voli životinje, možda ćeš ti da nas oživiš i učiniš nas poznatim gradom ove naše Srbije, kada drugi odgovorniji ne uspevaju iz nemarnosti ili neznanja i to uz lepu Brestovacku banju, prelepo Borsko jezero, lepu planinu Stol, još lepši Crni vrh (sa malim gradom koji propada), Dubasnicu, jedinstvenu Zlocku pecinu, malu Švajcarsku (Gornjane, Bučje) i još puno toga! A NE DA NAS POZNAJU SAMO PO RUDNIKU I ZAGADJENOM VAZDUHU! HVALA, HVALA TI JOS JEDNOM BOBANA!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime