Organizovan svečni prijem za evropsku šampionku Bobanu Momčilović Veličković

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić upriličio je danas svečani prijem u Skupštini grada za trostruku šampionku Evrope u streljaštvu Bobanu Veličković Momčilović.

Bobana, reprezentativka Srbije i članica Streljaškog kluba „Bor 030“, osvojila je dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje je od 23. februara do 2. marta, održano u poljskom Vroclavu.

„Na takmičenje sam otišla sa očekivanjem da uđem u finale, u najboljih osam, zašto što su rezultati u poslednjih par meseci bili dobri. U samom finalu sam malo lošije startovala, prvih pet hitaca, međutim uspela sam da se vratim i da uhvatim prilključak sa ostalim takmičarkama. Ušla u borbu za medalje, onda došla do prvog mesta i zadržala ga do kraja. Pre kraj sam bila prilično sigurna, vodila sam više od tri krugova i rutinski privela kraju. Jako sam zadovoljna zlatom, bolje nisam mogla“, opisala je svoj nastup Bobana.

Boranka se na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma popela najpre u pojedinačnoj konkureciji, a dva dana kasnije isti uspeh je ponovila i u timu sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović.

Bobana je titulu šampiona starog kontineta ponela ukupno tri puta, a pre prvenstva u Vroclavu zlato u pojedinačnoj konkurenciji je osvajala na prvenstvima 2010. u norveškom Merakeru i 2012. godine u Verumakiju (Finska).

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istako da će Republika Srbija, odnosno Ministarstvo omladine i sporta i grad Bor u toku ove godine početi sa izgradnjom moderne streljane na mestu sadašnjeg strelišta što će poboljšati uslove za treniranje ovog sporta.