OŠ “3. oktobar” u Boru dobila zaštitne vizire

Osnovna škola “3. oktobar” u Boru dobila je od Aleksandra Mišića (Frenkija) donaciju od 100 zaštitnih vizira kako bi se na sigurniji i bezbedniji način odvijala nastava u ovoj obrazovnoj instituciji.

Prema rečima Mišića ovom donacijom je želeo da pomogne učenicima i nastavnicima da budu bezbedniji tokom boravka u uslovima pandemije koronavirusa.

“Apelovao bih na privatnike iz Bora koji imaju mogućnost, a naročito na kompaniju Ziđin, koja je kupila Rudarsko-topioničarski basen Bor, da pomognu drugim školama u zaštiti od koronavirusa”, kazao je Mišić.

Direktorka OŠ “3. oktobar” Snežana Savićević istakla je da je školska godina u ovoj ustanovi počela na vreme i bez problema, poštujući sve mere propisane od strane nadležnih državnih institucija.

“U ime OŠ “3. oktobar” zahvaljujemo se našem sugrađaninu Aleksandru Mišiću Frenkiju za ovu donaciju koja će u vreme epidemije koronavirusa mnogo značiti u cilju nesmetane realizacije obrazovno-vaspitnog procesa u našoj školi”, kazala je Savićević.

Korišćenje vizira je preporučeno nastavnicima i učenicima koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.