OŠ „3. oktobar” u Boru obeležila 60 godina postojanja

Povodom šezdeset godina postojanja Osnovne škole „3. oktobar” sinoć je u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević” u Boru organizovan kulturno-umetnički program „Da budemo još bolji”.

Program je bio kolažnog i retrospektivnog karaktera sa ciljem da prisutne vrati u daleku 1962. godinu kada je ova osnovna škola počela sa radom. Učenici prvih generacija vratili su se u improvizovane školske klupe na sceni i govorili o svojim školskim danima. Nastupali su horovi učenika Osnovne škole „3. oktobar”, upriličen je bio i mali dramski prokaz, a po prvi put nastupao je i orkestar škole.

Osnovna škola „3. oktobar” se, kvalitetom i efikasnošću nastave, i u prvim godinama svog postojanja utkala u veoma renomirane škole sa izuzetnim rezultatima i tako zadobila poverenje naših sugrađana, rekla je direktorka Osnovne škole „3. oktobar” Snežana Savićević.

„Godina koja je iza nas je takođe bila protkana zaista sjajnim rezultatima učenika naše škole na svim nivoima takmičenja, posebno republičkim. Prva mesta u republici iz oblasti srpskog jezika i književnosti, tehnike i tehnologije, kao i istraživačkih radova osnovaca su zaista naš ponos. Veoma su značajni rezultati naših učenika osmog razreda na završnom ispitu, s obzirom na to da je Osnovna škola „3. oktobar”, među 46 škola Borskog i Zaječarskog okruga, godinama na prvom mestu”, ističe Savićević.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, dodaje ona, u protekloj školskoj godini realizovana je sanacija podova u pet učionica, obnovljena su stepeništa i priliazi školi, u jeku je sanacija fiskulturne sale, a još četiri kabineta su opremljena novim nameštajem.

Nastavnik Srpskog jezika u Osnovnoj školi „3. oktobar” Saša Čorboloković kaže da je program obeležavanja šezdesetogodišnjice škole zamišljen tako da bude jedno lepo, emotivno veče sećanja.

„Vratili smo se nekim prošlim događajima koji su ostali u sećanju mnogih generacija. Uspeh škole vidljiv je svih ovih godina, ali želja postoji, a ima i prostora i vremena da budemo još bolji, kao što i sam slogan programa kaže”, naglašava Čorboloković.