OŠ “Dušan Radović” iz Bora među 200 nagrađenih škola

Kompanija “Roda” u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenula je projekat u okviru kojeg će sa 2.000 Molten košarkaških lopti obradovati mališane u 200 osnovnih i srednjih škola širom Srbije.

Sa ciljem da promoviše prave vrednosti i sport među mladima, Kompanija “Roda”, nagradila je Molten košarkaškim loptama 200 osnovnih i srednjih škola u 87 gradova i opština širom Srbije, među njima i Osnovnu školu “Dušan Radović” u Boru.

Lopte će dobiti i učenici OŠ “Hajduk Veljko” u Korbovu, Srednje škole u Kladovu, majdanpečkih osnovnih škola „Velimir Markićević“ i „12. septembar“, OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, knjaževačkih osnovnih škola „Vuk Stefanović“ i „Dimitrije Todorović Kaplar“, kao i OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

U ovoj akciji učestvovalo je 1.730 škola i oko 68.000 aktivnih korisnika, koji su svojim školama, tokom četiri nedelje glasanja, podelili gotovo 700.000 glasova.

Ova društveno-odgovorna inicijativa pokrenula je na glasanje sve generacije koje su za samo mesec dana, više od 100.000 puta podelile informaciju sa svojim prijateljima na Facebook društvenoj mreži, kako bi pomogle svojoj školi da se nađe među dobitnicima.