Osam interesantnih činjenica o Facebook-u

Facebook je najpopularnija društvena mreža u svetu, sa više od milijardu i dvesta miliona korisnika, od kojih je najmanje 60 procenata aktivnih naloga. Na ovoj mreži nalazi se preko 10 milijardi aplikacija – dakle, na svakog korisnika dolazi 10 aplikacija, i svakog dana stiže ih sve više.

Blogomanija na Facebook-u

Pred vama je osam iznenađujućih činjenica o ovoj društvenoj mreži. Pogledajte šta se to desi svakog dana na najvećoj društvenoj mreži na svetu:

  1. Svakog dana se na Facebook doda više od 350 miliona fotografija! (digitalbuzz)

  2. Dodavanje fotografija je ujedno i omiljena aktivnosti Facebook korisnika. (Jeff Bullas)

  3. 66,4 procenta kupaca će putem statusa na svom Facebook nalogu obavestiti prijatelje o sniženjima i akcijama! (Crowdtap)

  4. 58 odsto korisnika Facebooka očekuje posebne pogodnosti, popuste i pozive na događaje kada postanu fanovi određenog brenda. (Hubspot)

  5. Tri četvrtine ukupne interakcije korisnika Facebooka sa objavom stranice desi se unutar prvih 5 sati od momenta objavljivanja statusa. (digitalbuzz)

  6. Prosečan “životni vek” objave na Facebooku je 80 minuta. (AllTwitter)

  7. Čak 189 miliona Facebook korisnika pristupaju ovoj mreži isključivo putem mobilnog telefona. (Bufferapp Blog)

  8. Četvrtina svih Facebook korisnika ne obraća pažnju na podešavanja privatnosti. (Bufferapp Blog)

O ovim činjenicama, ali i brojnim drugim zanimljivostima biće reči na predstojećoj konferenciji Blogomanija, koja se održava od 28. novembra do 1. decembra na Kopaoniku. Ne propustite najveću regionalnu konferenciju o sadržajima na internetu, www.blogomanija.me čeka na vas!