Oslobođena Aleksandra

Aleksandra Jovanović, ćerka poznatog borskog biznismena Nebojše Jovanovića – vlasnika firme “Albo” oslobođena je sinoć posle trodnevne neizvesnosti. Aleksandra, stara 24 godine, oteta je u četvrtak, oko 23h, na parkingu u ulici Kralja Petra Prvog, na 4.km u Boru, dok je izlazila iz svog automobila marke “Pežo”.
Nepoznati kidnapari su Aleksandru odvezli u pravcu Doma Zdravlja gde su je prebacili u drugi automobil i put nastavili dalje. Oca Nebojšu su njenim mobilnim telefonom nazvali posle samo pola sata kako bi mu javili uslove otmice i da se na brine za život ćerke jer će je dobro paziti ukoliko prati dalja uputstva. Tokom iste noći otmičari su se javili četri puta. Kako nezvanično saznajemo, od vlasnika firme “Albo” traženo je 1.500.000 eura za otkup ćerke, ali je suma drastično smanjena.
Policija je blagovremeno obaveštena o ovom slučaju, ali u cilju istrage nije želela da daje ikakve informacije, Aleksandrin automobil su pregledali i kriminolozi iz Beograda kako bi pomogli u potrazi za kidnaperima.
U Boru se ova vest jako brzo proširila, špekuliše se da je otmica posledica činjenice da je Firma “Albo” postala jedna od najjačih u Srbiji za izradu i montažu PVC i Alu stolarije. Nedavno je ova kompanija dobila posao zastakljivanja zgrade RTS-a, dok uveliko traje gradnja “Albo” hotela u borskom naselju “Novi Gradski Centar”.