Osnovan “Dom omladine Bor”, čeka se lokacija

Agencija za privredne registre upisala “Dom omladine Bor” u svoj registar čime je formalno osnovana ova omladinska organizacija.

Predstavnici inicijative “Mladi u centru” koji od februara aktivno rade na stvaranju uslova za formiranje borskog “Doma omladine” imaju razlog za slavlje.

Udruženje “Srbija u pokretu”, koje stoji iza inicijative “Mladi u centru”, za svoju ideju pribavila ozbiljnu podršku lokalne zajednice, kao i podršku iz Beograda.

Kroz desetine aktivnosti podrška je stigla u pisanom obliku od 5.500 građana koji su dali svoj potpis da žele osnivanje “Doma omladine Bor”. Podrška je stigla i od brojnih udruženja koja rade sa mladima i za mlade, udruženja roditelja i penzionera, kao i srednjoškolskih parlamenata.

Čak 12 poslanika nacionalnog parlamenta, iz različitih opcija, izrazilo je želju da priča o našim mladima kao primer dobre prakse aktivizma u Republici Srbiji. Ovu inicijativu podržalo je u pisanom obliku 2/3 odbornika u lokalnom parlamentu, kao i sam predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić.

Prema rečima aktivista inicijative “Mladi u centru”, ovo je tek trećina posla.

Predstoji zvanično prebacivanje prostora sa opštine Bor na “Dom omladine Bor”, gde je do sada bilo značajnijih izazova oko sređivanja dokumentacije, ali mladi očekuju da se to reši do sredine decembra.

Prema planu, treća faza je kompletna adaptacija samog prostora koja čeka, zbog prethodno pomenuto nesređenih papira.

“Imamo puno ideja, ali nam za njihovu realizaciju treba dati prostor, u svakom smislu te reči”, poručuju mladi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]