Osnovan “Dom omladine Bor”, čeka se lokacija

12
102

Agencija za privredne registre upisala “Dom omladine Bor” u svoj registar čime je formalno osnovana ova omladinska organizacija.

Predstavnici inicijative “Mladi u centru” koji od februara aktivno rade na stvaranju uslova za formiranje borskog “Doma omladine” imaju razlog za slavlje.

Udruženje “Srbija u pokretu”, koje stoji iza inicijative “Mladi u centru”, za svoju ideju pribavila ozbiljnu podršku lokalne zajednice, kao i podršku iz Beograda.

Kroz desetine aktivnosti podrška je stigla u pisanom obliku od 5.500 građana koji su dali svoj potpis da žele osnivanje “Doma omladine Bor”. Podrška je stigla i od brojnih udruženja koja rade sa mladima i za mlade, udruženja roditelja i penzionera, kao i srednjoškolskih parlamenata.

Čak 12 poslanika nacionalnog parlamenta, iz različitih opcija, izrazilo je želju da priča o našim mladima kao primer dobre prakse aktivizma u Republici Srbiji. Ovu inicijativu podržalo je u pisanom obliku 2/3 odbornika u lokalnom parlamentu, kao i sam predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić.

Prema rečima aktivista inicijative “Mladi u centru”, ovo je tek trećina posla.

Predstoji zvanično prebacivanje prostora sa opštine Bor na “Dom omladine Bor”, gde je do sada bilo značajnijih izazova oko sređivanja dokumentacije, ali mladi očekuju da se to reši do sredine decembra.

Prema planu, treća faza je kompletna adaptacija samog prostora koja čeka, zbog prethodno pomenuto nesređenih papira.

“Imamo puno ideja, ali nam za njihovu realizaciju treba dati prostor, u svakom smislu te reči”, poručuju mladi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

12 KOMENTARA

  1. Bilo bi lepo da inicijariva ili dom omladine kad su se vec registrovali sto i nije neka teska stvar da se uradi ,da javno istaknu svoje aktivnosti na fb npr da ljudi znaju cime se uopste bave mozda su samo sns podmladak novi hitlerjungen mi to neznamo kakve sve aktivnosti zele da sprovode nije srvar samo se registrovati i uci u neki prostor

  2. To je Dom kulture… i to znaci PEDALA za SVE politikante…..DEGAZIRANJE I TO ODMAH……Jer se za.20-30 godina boravka u Domu kulture …nisu kultivisali…..Znaci ..oni su propao i nepopravljiv slucaj…Degaziranje.snazno i u fulu …PUN VOLEJ…..na NJIHOVU POLOVINU TERENA..A moze i na tribine…..a i.moze i preko tribina..DIREKTALA na ulicu..Sto bi bio TOTALNI VRH…A..ujedno i to u vrhunskom stilu …i povratak slavnoj tradiciji borskog fudbala…i legendama i njihovim svetlim primerima… Hajdukovicu ,Komljenovica,Dalanovicu….i nekiim starijima…sve do.Milosa Milutinovica i..najveceg od legendi.. Bude Gojkovica…koji bi ih degazirao na Miroc ..Bilo.bi ko .. da ih je tramvaj degaziro…..Miseve..

  3. ….a i o istom trosku i obavezno degaziranje ..onog preplasenog nacelnika okruga M.Knezevica..koga je neko u BG..opasno preplasio..pa vec 2godine NE SME DA IZGOVORI IME saobracajnog koridora Istocne Srbije…bez koga i Bor i Borski okrug i Timocka krajina i Istocna Srbija…OSTAJU JEDINI REGION U SRBIJI.. TAMNI VILAJET..BEZ VEZE SA BEOGRADOM,EVROPOM,SVETOM..BEZ SVOG AUTO-PUTA I ZELEZNICKOG KORIDORA… BUKVALNO JEDINI REGION U SRBIJI….Isto kao sto je i Bor jedini grad u Srbiji bez statusa grada…Pa jos taj drhtavi nacelnik borskog okruga …siri okolo tuMISIJU GROZNICU…..pa SADA ime ovog koridora..(bez koga oporavak i razvoj citave Istocne Srbije ne postoji…..jer se taj oporavak i napredak..NIKADA i NIGDE u Evropi a ni u Srbiji nije dogodio bez autoputa i zeleznice..pa nece ni Istocnoj Srbiji ..)…NE SMEJU DA IZGOVORE ni predsednik Opstine Majdanpek Dejan Vagner,ni predsednik Opstine Kladovo Radisav Cuculanovic, ni predsednik opstine Negotin Vladimir Velickovic, ni nacelnik Zajecarskog okruga Vladan Paunovic…a izgleda ni ova dva nova lokalna celnika ..predsednik Opstine Bor Aleksandar Milikic i gradonacelnik Zajecara Bosko Nicic…znaci MISIJA GROZNICA SE OPASNO PROSIRILA…i niko ne sme ni da izgovori ..KORIDOR ISTOK….I to ova nasa DECA treba da znaju…jer.ovaj koridor pravimo pre svega ZA NJIH…Ako neko veruje…a i ne treba da veruje bez provere…neka PITA SVE IMENOVANE…PLUS SVE SMENJENE CELNIKE …KOJI SU SVI NAJSNAZNIJE PODRZAVALI KORIDOR ISTOK: .smenjene Predsednike Opstine Bor.. Ziku Petrovica i Sasu Vujadinovica.. smenjenog predsednika skupstine Opstine Bor Dusana Markovica..smenjenog predsednika opstine Kladovo dr.Dragana Budujkica..smenjenog predsednika opstine Negotin Jovana Milovanovica….ha,ha,ha,ha..SVI SMENJNI I SVI NAJSNAZNINE PODRZAVALI KORIDOR ISTOK…I SVI bili SNS..kao i svi koji su sadasnji celnici…… ha,ha,ha,ha ..Ako koza laze rog ne laze…Evo neka SVE IMENOVANE…da li je ovo istina…sa 10 telefonskih pozuva i za 20 minuta.. anketiraju..nasa braca Mitrovic…I neka napisu.. GDE I KADA JE BILO KOJI OD SADASNJIH IMENOVANIH CELNIKA U ZADNJE 2GODINE..IZGOVORIO ..JAVNO…za gradjane ili lokalne,regionalne ili druge medije..i samo .KORIDOR ISTOK….ha,ha,ha,ha,,… Pa nisu valda …. su i nasa braca Mutrovic i ostali sa 030Bor..oboleli od te iste MISIJE GROZNICE…ne daj Boze…Znam i neke sestre Mitrovic…ali one nemaju portal..a i nisu iz Istocne Srbije..pa ne mogu da provere….A i ne znam ih tako dobro ..samo povrsno ..iz tramvaja…

  4. ……ali SVA…sreca pa imamo nasu HEROINU STATUSA GRADA za Bor..poslanicu i predstavnika gradjana.. u Skupstini Srbije…Studenku Kovacevic….koja je vec 247 puta u Skupstini Srbije trazila JAVNO I PRINCIPIJELNO…koridor za Istocnu Srbiju…jer NE MOZE samo Istocnoj Srbiji NEFINANSIRANJEM projektno -tehnicke dokumentacije BLOKIRAN koridor …I upravo se sprema da ustane i pred TV kamerama j citavom Srbijom TO kaze 248 put…ISTO kao sto je to radila u Boru pi pitanju.. statusa grada za Bor…Nista bez nasih heroina..i Ronaldina…

  5. ….. a DRUGI uvazeni poslanik u Skupstini Srbije iz Bora i Timocke krajine..g.M.Mihajlovic… .isto ne bi trebao da ceka i trosi nam dragoceno vreme…… Nego da nahvata prvi ponocni tramvaj ….pa pravac kod svog partijsko-stranackog Sefa … po sopstveno misljenje …Pa da saznamo da li on mozda podrzava Koridor Istok…ili i ovaj koridor smatra NEBITNIM PITANJEM… ..kao sto je to lokalnim medijima i gradjanima.iznosio na javnim i otvorenim sastancima po borskim kaficima po pitanju statusa grada za Bor…..A sto takodje SVE PISE na ovom i drugim borskim portalima…..Pa ko ne veruje…a i ne treba da veruje bez provere…neka ih lista unazad …. Pa kad uvazeni poslanik M. Mihajlovic od svog partijsko-stranackog Sefa bude dobio svoje misljenje ……Odmah i urgentno opet u neki borski kafic….A ako njegovo misljenje koje bude dobio od Sefa .. bude slucajno i nekakva podrska koridoru Istocne Srbije….. najbolje.je.. da uvazeni poslanik Mihajlovic….KAO PREDSTAVNIK GRADJANA U NAJVISOJ INSTITUCIJI OVE DRZAVI…obavezno i da jos bar PAR narednih godina cuti po ovom pitanju….Jer SVI znamo da je cutanje …odobravanje….. Znaci onu karticu bus-plus u dzep…i…prvi tramvaj i pravac ..Sef.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime