Oštre kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava

2
59

Do proslave novogodišnjih praznika ostalo je skoro mesec dana, pa u tom cilju podsećamo na pooštrene kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava, koje su uglavnom zastupljene među mlađom populacijom. Svaka njihova upotreba kažnjavaće se od 50.000 do 100.000 dinara ili sa 40 do 120 časova rada u javnom interesu.

Ove drastične mere donosi Predlog o izmenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, koji je vlada utvrdila, u cilju promene svesti građana, posebno dece.

Primeri povreda su brojni, posebno među maloletnicima koji nisu svesni opasnosti. Nepravilnom upotrebom ili paljenjem neispravnih petardi, baklja ili vatrometa, mogu nastati teške povrede – opekotine po koži, gubitak prstiju, oka i/ili sluha.

Svake godine se u Boru oko Novogodišnjih praznika desi neki ovakav nemili događaj koji zapravo može biti sprečen.

U Boru postoje nekoliko radnji koje su ovlašćene za prodaju pirotehnike. Njihov rad kontroliše tržišna inspekcija, a dozvolu za rad dodeljuje policija.

Ministarstvo policije nalaže strožu kaznenu politiku zbog evidentnog porasta rizika sa kojim se građani svakodnevno suočavaju, a posebno pred dolazeće praznike.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]2 KOMENTARA

  1. Opet neverovatno licemerje ove zapadne judeo hriscanske materijalisticke kulture . Ima da se kupi ali ne sme ili sme umereno da se koristi . Hrana umereno . slatkisi umereno .alkohol umereno .cigarete umereno .heroin umereno i da te niko ne vidi .seks umereno .seks sa svalerom da te niko ne vidi .marihuana nikako -to je psiho lupa ako ti je lose a duvas weeeeed zeleno mi je…Zabranite uvoz i prodaju.Zabranite uvozni komunjarski lobi.Ili ne serite ,shit happens …koliko ljudi dnevno padne i polomi nogu zbog ovoga ili onoga.
    I kao i svake godine prastace na sve strane za Novu Godinu a nadrljace samo neko ko nema veze u Mupu i opstini ili sudu.

  2. Kontroliše inspekcija, ovlašćene prodavnice za pirotehniku, samo što oni prodaju pirotehniku deci a to ne bi smeli, toliko o radu inspekcije, koja je verovatno korumpirana, kao i ostala vlast u srbiji, dno dna

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime