Otkrivena nova velika krađa iz RTB-a

Boranin M.G. (25) uhapšen je jer je kombijem marke „mercedes“ prevozio delove utovarivača, ukradenog iz magacina pogona „Jama“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru  ovog dvadesetpetogodišnjaka uhvatili su dok je upravljao „mercedesom“, a u kombiju su pronašli više delova ukradenog utovarivača.

Zbog osnovane sumnje da  je izvršio krivično delo teška krađa, policija ga je, uz krivičnu prijavu, sprovela nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Iako u svom saopštenju Policijska uprava u Boru nije navela druge detalje vezane za ovaj slučaj, prema saznanju Ist media, istraga ovaj slučaj povezuje sa ilegalnom topionicom kod Zlota,  koju je avgusta prošle godine policija pronašla tragajući za nelegalnim oružjem.

Tada je uhapšen D.G. (50), otac M.G. osumnjičenog za novu veliku krađu u Rudarsko topioničarskom basenu Bor. D.G. je tada negirao da u nelegalnoj topionici za koju je priznao da je njegova, prerađuje ukradenu sirovinu iz Basena.

Na Topioničarskoj kapiji, inače glavnoj kapiji RTB-a, uvedene strože mere bezbednosti upravo sa ciljem da se spreče dalje krađe.  Postavljene su i kamere koje iz svih uglova snimaju vozila koja ulaze i izlaze iz RTB-a.