Otvoren nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ organizuje i ove godine tradicionalni nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“ za decu do 10 godina starosti.

„U duhu društveno odgovorne prakse, Pošta Srbije i ove godine, uoči najradosnijih zimskih praznika, poziva mališane u avanturu pisanja pisama Deda Mrazu, sa željom da ih kroz pismo, kulturu pisanja i pismenost uvede u svet odrastanja i uz poruku da neguju prave vrednosti i da nikada ne zanemare svoj maštoviti stvaralački potencijal“, navodi se u saopštenju Pošte.

Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“ organizuje se 18. put i pravo učešća imaju devojčice i dečaci uzrasta do deset godina.

„Pojedinačne ili grupne radove, po slobodnom izboru – crteže, stihove, priče, poruke, čestitke, želje i slično – potrebno je spakovati u pismo i u periodu od 1. novembra do 5. decembra, poslati na sledeću adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu”„, kažu iz Pošte.

Za pojedinačne radove obavezno je, na poleđini rada, naznačiti ime i prezime autora, datum rođenja, adresu i kontakt telefon roditelja, dok je za grupne radove neophodno navesti naziv, adresu i kontakt telefon ustanove, škole ili vrtića, odeljenje ili vaspitnu grupu i broj dece koja su učestvovala u kreiranju rada.

U pismo je potrebno spakovati i saglasnost roditelja/staratelja za prijavu pojedinačnog rada, ili saglasnost roditelja/staratelja za prijavu posredstvom predškolskih i školskih ustanova.

Obrasci prijava i uslovi nagradnog konkursa nalaze se na adresi: https://www.posta.rs/lat/87584201.aspx