Otvorena 24. Oktobarska izložba Udruženja „Vane Živadinović Bor“

Povodom 3. oktobra, Dana opštine Bor, u Muzeju rudarstva i metalurgije izloženo je tridesetak dela, koje potpisuje 15 borskih umetnika.

Ikone, ulja na platnu, skulpture i umetička dela rađena u drugim likovnim tehnikama mogu se videti na ovoj tradicionalnoj izložbi koja je u utorak, 3.oktobra otvorena u galeriji borskog Muzeja.

„Svaki autor ima svoju priču, karakterističan stil, svoju tehniku i svi su se lepo uklopili i u ovogodišnju izložbu. Ovo je na neki način prezentacija likovnog stvaralaštva Bora“, kazala je ovom prilikom Dragana Ignjatović, direktorka Muzeja rudarstva i metalurgije.

Iako se ove godine prijavio manji broj autora nego ranije, u Udruženju likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“  zadovoljni su kvalitetom i odabirom umetničkih dela.

„Umetnički savet je odabrao 33 dela, koja su birana pažljivo i stručno. Nadamo se da će narednih godina biti više umetnika zastupljeno na našim izložbama. Otvoreni smo za prijem novih članova, znamo da ima još umetnika koji imaju šta da pokažu i izlože. Mogu da dođu svakog dana u naše prostorije, da se prijave za članstvo, a svakog septembra je zvaničan prijem novih članova“, istakao je Ratko Janković, predsednik Udruženja.

Milena Stanojković, članica Opštinskog veća, zadužena za kulturu i informisanje, naglasila je na svečanom otvaranju da će ovakvi programi uvek imati podršku lokalne samouprave.

Oktobarska izložba, inače, biće dostupna ljubiteljima umetnosti do 23. oktobra.