Otvorena 29. Oktobarska izložba Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor”

U galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru otvorena je 29. Oktobarska izložba radova Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadonović Bor”.

Na tradicionalnoj Oktobarskoj izložbi ove godine predstavljeno je 42 rada 18 članova Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor” rađena različitim tehnikama i sa različitim temama, što ovu izložbu čini veoma raznolikom, bogatom i zanimljivom.

Raznovrsnosti izložbe su, kako kaže predsednica Udrženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor” Slađana Đurđekanović Mirić, doprinele nove, mlade snage koje su prethodnih godina došle u ovo Udrženje.

„Punih 29 godina, Udruženje likovnih umetnika „Vane Živadinović” Bor prikazuje radove svojih članova na tradicionalnoj Oktobarskoj izložbi. Tokom godina broj članova se menjao, tako da nas posebno raduje što su se neki članovi ove godine ponovo aktivirali, ali i što smo prethodnih godina imali prijem novih članova”, ističe Đurđekanović Mirić.

Udruženje likovnih umetika „Vane Živadinović Bor” je za grad Bor veoma značajno zato što, prema rečima muzejskog pedagoga Dragana Nikolića, svojim delovanjem vrši promociju umetnika i njihovog rada, što je, smatra on, od velike važnosti za umetnički život grada Bora.

„Ova izložba pokazuje da Bor i dalje ima jak umetnički život i veliki umetnički potencijal. Veoma nam je drago što imamo i starijih, ali i mlađih članova, što nam pokazuje da će u ovom gradu umetnost živeti i u budućnosti. Na izložbi su zastupljene sve teme, portreti, pejzaži, enterijeri, mrtva priroda, čak imamo i karikature i intarzije, zaista veoma raznolik i bogat program”, naglašava Nikolić.

Borani će Oktobarsku izložbu moći da pogledaju do kraja oktobra.