Otvorena ambulanta „Rudar“

Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor i Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor otvorili su danas ambulantu „Rudar“, u prostorijama bivše apoteke na Drugom kilometru.

Stanovnici mesnih zajednica Rudar i Bakar ubuduće neće morati da za svaki zdravstveni problem idu u Dom zdravlja, već će ih u novootvorenoj ambulanti „Rudar“, u ulici Moše Pijade 39, čekati kompletna medicinska pomoć, a o njihovom zdravlju brinuće dve doktorke.

Ponovno pokretanje ove ambulante, ističu nadležni, omogućiće stanovnicima ovog dela Bora, a više od 4.000 njih ima kartone u ovoj ambulanti, bolje uslove za ostvarivanje prava iz zdravstvene zaštite.

Ambulanta pored čekaonice, sadrži i prijemno odeljenje i potpuno opremljenu ordinaciju i moći će da usluži sve one kojima je zdravstvena zaštita neophodna. U njeno opremanje iz opštinske kase uloženo je više od 300.000 dinara.

„Na zahtev naših sugrađana, uz dobru saradnju, sugestije meštana i kvalitetan dijalog inicirano je ponovno pokretanje ove ambulante. Definitivno mesne zajednice Bakar i Rudar i ceo centar grada zaslužuju ovu ambulantu. Ona ima sve potrebne uslove za rad od čekaonice, preko prijemnog odeljenja, lekarske sobe do odvojenog odeljenja za hitne  intervencije“, istakao je Aleksandar Milikić, prvi čovek Bora.

Ambulanta je i ranije delovala na ovim prostorima u prostorijama Mesne zajednice Rudar, a sada će zahvaljujući proširenju u prostorije bivše apoteke, imati sve neophodne uslove za rad. Očekuje se da  ambulanta „Rudar“, prijemom pacijenata iz ovog dela grada, dodatno rastereti postojeće gužve u Domu zdravlja.