Otvorena ambulanta “Rudar”

8
265

Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor i Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor otvorili su danas ambulantu “Rudar”, u prostorijama bivše apoteke na Drugom kilometru.

Stanovnici mesnih zajednica Rudar i Bakar ubuduće neće morati da za svaki zdravstveni problem idu u Dom zdravlja, već će ih u novootvorenoj ambulanti “Rudar”, u ulici Moše Pijade 39, čekati kompletna medicinska pomoć, a o njihovom zdravlju brinuće dve doktorke.

Ponovno pokretanje ove ambulante, ističu nadležni, omogućiće stanovnicima ovog dela Bora, a više od 4.000 njih ima kartone u ovoj ambulanti, bolje uslove za ostvarivanje prava iz zdravstvene zaštite.

Ambulanta pored čekaonice, sadrži i prijemno odeljenje i potpuno opremljenu ordinaciju i moći će da usluži sve one kojima je zdravstvena zaštita neophodna. U njeno opremanje iz opštinske kase uloženo je više od 300.000 dinara.

“Na zahtev naših sugrađana, uz dobru saradnju, sugestije meštana i kvalitetan dijalog inicirano je ponovno pokretanje ove ambulante. Definitivno mesne zajednice Bakar i Rudar i ceo centar grada zaslužuju ovu ambulantu. Ona ima sve potrebne uslove za rad od čekaonice, preko prijemnog odeljenja, lekarske sobe do odvojenog odeljenja za hitne  intervencije”, istakao je Aleksandar Milikić, prvi čovek Bora.

Ambulanta je i ranije delovala na ovim prostorima u prostorijama Mesne zajednice Rudar, a sada će zahvaljujući proširenju u prostorije bivše apoteke, imati sve neophodne uslove za rad. Očekuje se da  ambulanta “Rudar”, prijemom pacijenata iz ovog dela grada, dodatno rastereti postojeće gužve u Domu zdravlja.

 8 KOMENTARA

 1. ..LOPOVI PONOVO NA OKUPU..IZ HAGA U NOVI HARAČ..ŠAINOVIĆU TI SI JOŠ JEDNA SRAMOTA ZA BOR KAO I OVAJ METUZALEM IZ MAKEDONIJE..
  PITANJE JE SAMO DOKLE ĆETE DA PLJAČKATE I UNIŠTAVATE ENTUZIJAZAM U NAŠEM GRADU..30 GODINA ISTA BAGRA..

 2. Kako nije sramota vodeće političare Bora da, u predizbornoj kampanji, veličaju otvaranje ambulante “Rudar” u onom bunkeru, a već duže od godinu dana radita ambulanta. U tom bunkeru niti ima prirodne svetlosti niti vazduha, te preti opasnost da se uguše lekari, sestre i pacijenti. Oni se pretrgli sa investicijama od 300.000 dinara. Zamajavanje građana i njihovo slikanje za javnost, kao i troškove za njihovo obezbeđivanje, više koštaju. Tamo gde se dohvati Sosa, “trava” ne raste. Monumentalno mu je delo uništavanje RTB Bor (zatvorena je kompletna prerađivačka industrija u Boru, a ostala je proizvodnja kao što je bila daleke 1938. godine), kadrove i radnu snagu. Od nekada 25.000 radnika u RTB Bor, sada je ta cifra degradirana na 5.000 zapošljenih. Urušavanje RTB Bor i opštine Bor, pod palicom Sose, se nastavlja, te i država više nije u stanju da ispravi te greške.

 3. Lopovi ce da ostanu lopovi a tesko ovomm napcenom narodu sto cuti sto u zdrastvu vlada korupcicja niko ne gleda lacijeta zA STA SU DALI ZAKLETVU DA NE GLEDA OVAJ BOLESAN NAROD

 4. Kako nije sramota vodeće političare Bora da, u predizbornoj kampanji, veličaju otvaranje ambulante “Rudar” u onom bunkeru, a već duže od godinu dana radita ambulanta. U tom bunkeru niti ima prirodne svetlosti niti vazduha, te preti opasnost da se uguše lekari, sestre i pacijenti. Oni se pretrgli sa investicijama od 300.000 dinara. Zamajavanje građana i njihovo slikanje za javnost, kao i troškove za njihovo obezbeđivanje, više koštaju. Tamo gde se dohvati Sosa, “trava” ne raste. Monumentalno mu je delo uništavanje RTB Bor (zatvorena je kompletna prerađivačka industrija u Boru, a ostala je proizvodnja kao što je bila daleke 1938. godine), kadrove i radnu snagu. Od nekada 25.000 radnika u RTB Bor, sada je ta cifra degradirana na 5.000 zapošljenih. Urušavanje RTB Bor i opštine Bor, pod palicom Sose, se nastavlja, te i država više nije u stanju da ispravi te greške.

 5. Uvodjenje u rad ambulante u mesnoj zajednici Rudar je odlicna stvar pogotovo za nemocne, bolesne i starije osobe koje nemaju bas uvek mogucnost da im pomognu bliznji i odvedu ih do dalekog Doma zdravlja .
  Rastercenje koje je ovim postignuto podjednako je dobro i za druge gradjane jer nece vise dugo cekati u redu za pregled u Domu zdravlja .
  Otvaranje ove ambulante je odlican primer kako treba raditi i jednostavnim potezima ciniti zivot laksim svim gradjanima .
  I vise nego jasan signal ko u ovom gradu brine o ljudima .

 6. I TO SE ZOVE POŠTENJE?

  Poštovani “Pedja Dragan de Salvatore” veličanstveni Sosa ste nazvali metuzalem iz Makedonije, što nije tačno. Na koliko promocija je rekao da je rođen u Boru, a ne u Makedoniji pretpostavljam da je i to izlagao, po svom urođenom običaju. On je sramota za ovaj ovozemaljski svet. Makedonci moža su, u neku ruku loši ljudi, ali su radni, pošteni, porodični i socijalizovani. Pitam Vas šta od toga ima Sosa, ima karakter Juruka, osnovni motiv života laži i paralaži, poltronisanje, šlihtanje i klimoglavstvo vlastima, egoizam i egocentričnosti, a uništavanje ono što misli da je treba da bude ispod njegovog statusa. Njegova reč, a uvek je pogrešna po društvu, smatra da je bogom (njegovim mecenama i mentorima) dan. Najveći njedov uspeh, za državu neuspeh, je uništenje RTB Bor gradnjom preskupe fleš peč i fabrike sumporne kiseline u RTB Bor, a ne nove topionice, kako on na sva belosvetska zvona zvoni, a u tome je ubedio i vladu Srbije, na našu žalost. Troškovi su na nivou gradnje nove topionice, a u Boru nije izgrađena nova topionica. Ovo treba bar građani Bora da znaju iz svoga saznanja, a ne da ih laže borski mag Sosa. O svim ovim lažima najzad shvatio pravu istinu, te Sose nema ni u spisku kandida za odbornika skupštine Bora. S obzirom na njegovog svakojakog pogibelnog učinka možda bude savetnik predsednika, ima poltronska shvatanja, korupcijska zalaganja i, pored ostralog, visok kriminogeni rejting u biznisu kod sebe i vlasti.

 7. I TO SE ZOVE POŠTENJE?

  Poštovani “Pedja Dragan de Salvatore” veličanstveni Sosa ste nazvali metuzalem iz Makedonije, što nije tačno. Na koliko promocija je rekao da je rođen u Boru, a ne u Makedoniji pretpostavljam da je i to izlagao, po svom urođenom običaju. On je sramota za ovaj ovozemaljski svet. Makedonci možda su, u neku ruku loši ljudi, ali su radni, pošteni, porodični i socijalizovani. Pitam Vas šta od toga ima Sosa, ima karakter Juruka, osnovni motiv života laži i paralaži, poltronisanje, šlihtanje i klimoglavstvo vlastima, egoizam i egocentričnosti, a uništavanje ono što misli da je treba da bude ispod njegovog statusa. Njegova reč, a uvek je pogrešna po društvu, smatra da je bogom (njegovim mecenama i mentorima) dan. Najveći njegov uspeh, za državu neuspeh, je uništenje RTB Bor gradnjom preskupe fleš peč i fabrike sumporne kiseline u RTB Bor, a ne nove topionice, kako on na sva belosvetska zvona zvoni, a u tome je ubedio i vladu Srbije, na našu žalost. Troškovi su na nivou gradnje nove topionice, a u Boru nije izgrađena nova topionica. Ovo treba bar građani Bora da znaju iz svoga saznanja, a ne da ih laže borski mag Sosa. O svim ovim lažima najzad shvatio pravu istinu, te Sose nema ni u spisku kandida za odbornika skupštine Bora. S obzirom na njegovog svakojakog pogibelnog učinka možda bude savetnik predsednika, ima poltronska shvatanja, korupcijska zalaganja i, pored ostralog, visok kriminogeni rejting u biznisu kod sebe i vlasti.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime