Otvorena fabrika za reciklažu PET ambalažnog otpada

Oliver Dulić i Meri Vorlik danas su svečano pustili u rad „Eurofoil“ Fabriku za reciklažu PET ambalažnog otpada.

EurofoilMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i ambasadorka SAD Meri Vorlik (Mary Warlick) danas su otvorili fabriku za reciklažu PET ambalažnog otpada „Eurofoil“

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, vlasnici „Eurofoila“ Miloica Obradović i Zvonko Bede, ambasadori Hrvatske Željko Kuprešak, Crne Gore Igor Jovović i Indonezije Samjuel Samson i gradonačelnik Bora Nebojša Videnović.

Fabrika se nalazi u jednom od pogona nekadašnje „Fabrike poliester folija“ koja je 2006. godine privatizovana i od tada nosi ime „Eurofoil“.

Ovu investiciju koja iznosi 4 miliona Eura zajednički su realizovale kompanije „Eurofoil„, Hrvatska „Drava internacional“ i „JJS“ iz SDA-a.

Fabrika će u početku imati kapacitet da preradi oko 7000 tona otpada godišnje i biće lider PET reciklaže u regionu. U fabrici će biti mesta za 30 novih radnika.

Eurofoil“ je u modernizaciju nekadašnje „Fabrike poliester folija“ uložio 2,7 miliona eura i fabrika danas radi punim proizvodnim kapacitetima. U svom proizvodnom programu imaju PET folije različitih debljina koje se koriste u konditorskoj, kablovskoj, farmaceutskoj i štamparskoj industriji. Proizvodi „Eurofoila“ plasiraju se na tržište Srbije, Slovenije, Poljske, Albanije, Hrvatske i Makedonije.