Otvorena kancelarija Pokreta slobodnih građana u Boru

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG), otvorio je u subotu u naselju Novi gradski centar prvo predstavništvo novoformiranog političkog pokreta u gradu bakra.

Nekadašnji zaštitnik građana i kandidat za predsednika Srbije, Saša Janković i funkcioneri Pokreta slobodnih građana svečano su otvorili kancelariju pokreta u Boru.

„Želimo da otvaranje ove kancelarije ne bude samo simbolično, već da istinski sa građanima Bora rešavamo njihove nagomilane probleme – rekao je Janković. – Pokret će se posebno baviti problemom zaštite životne sredine i ekologije, jer su građani Bora izloženi stalnim zagađenjima o kojima se uglavnom ćuti“, rekao je okupljenima Janković.

Janković je istakao i da građani moraju da se oslobode straha, da prestanu da veruju stalnim lažima vladajuće koalicije, da pogledaju u sopstvene tanjire i frižidere i vide kako zaista žive.

Poverenica Pokreta slobodnih građana za Bor Snežana Tasov pozvala je simpatizere da se potpisivanjem pristupnice pridruže pokretu. Ona je kazala de će jednom nedeljno u kancelariji pokreta u Boru biti organizovan „Dan slobodnih vrata“ kada će svi građani koji smatraju da su im prava ugrožena moći da dobiju besplatan pravni savet.

Nakon formalnog dela, Saša Janković je u pratnji funkcionera pokreta, među kojima su bili Srđan Škoro, član predsedništa i predsednik Odbora za medijsku politiku PSG, profesor Rade Veljanovski, prošetali gradskim šetalištem, od 3. km do Doma kulture, razgovarajući usput sa Boranima.

Prostorije Pokreta slobodnih građana nalaze se u naselju Novi gradski centar, na adresi Radnička 22.