Otvorena skijaška sezona na Crnom Vrhu uz rekordan broj skijaša [FOTO]

1
38

Snežne padavine u Boru i okolini konačno su prethodnog vikenda omogućile otvaranje ovogodišnje skijaške sezone na Crnom vrhu. Tokom prva dva dana rada skijališta zabeleženo je veliko interesovanje ljubitelja sportova na snegu, a postavljen je dnevni rekord u broju skijaša.

skijanje-crni-vrh-2015

Radnici Javnog preduzeća “Borski turistički centar” spremno su dočekali malo ozbiljniji februarski sneg.

Debljina snežnog pokrivača dostigla je potreban nivo tokom vikenda i staze su odmah pripremljene za prve skijaše.

Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju je “mala” crveno-plava staza dužine 800 metara, deo “crne” staze kao i ski putevi u ukupnoj dužini od 2.500 metara.

U funkciji su žičara i ski lift, a cena jednovnevnog ski pasa iznosi 300 dinara.

Tokom prvog vikenda ovogodišnje ski sezone prodato je više od 300 ski propusnica.

U nedeljuju je postavljen i dnevni rekord kada je ski pas kupilo više od 200 skijaša.

Na Crnom Vrhu rade dva objekta u kojima se može popiti piće.

[RFG_gallery id=’284′]

1 KOMENTAR

  1. Prelepo. Negde tu bi trebalo postaviti i stare fotografije kao i arhivske dokumente o veoma dugoj istoriji borskog skijanja. DA SE VIDI STA JE PRAVA TRADICIJA…. Jer su u Boru ljudi skijali mnogo ,mnogo pre svih drugih…. koji su se jos dugo,dugo sankali iskljucivo u koritu….I DANAS SVI ONI IMAJU STATUS GRADA …OSIM BORA….KOJI GA NEMA…. JER JEDINO i SAMO ZA BOR, U CITAVOJ i SRBIJI,NE VALJA DRZAVNI ZAKON KOJI TU OBLAST REGULISE…I tu SIBICARSKU pricu za malu decu vec mesecima i mesecima ,kao.najnoviju bajku za retardirane….serviraju Boranima isti oni borski kontrolori…..koji su i do SADA GODINAMA SPRECAVALI DA BOR DOBIJE STATUS GRADA…. A sadasnji predsednik opstine G.PETROViC JE i SADA LAKOVERNO, I NE PROVERIVSI JE LICNO,NAIVNO NASTAVLJA. … Sto bi trebalo da ,u roku od odmah,DA PRESTANE DA RADI. P.S. Bilo bi mi bas drago da i sam prilozim neke takve STARE fotografije ,a imaju ih i drugi.,.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime