Otvorene prijave za “Letnju školu za traženje posla”

“Timočki omladinski centar” (TOC) organizovaće tokom septembra “Letnju školu za traženje posla” namenjenu mladima od 15 do 30 godina.

Foto: TOC (www.pomak.org)

“”Letnja škola za traženje posla” je zamišljena kao jednomesečni intenizivni kurs od tri modula 3 (6 tema) koji bi bio organizovan tako da pripremi mlade za “nemoguću misiju” – kako brzo naći adekvatni posao.

U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, kompetencije i veštine neophodne za aktivno traženje posla. Jedan od zadataka ovih obuka je da ih osposobi da ne čekaju posao i konkurse, već da istražuju svoje poželjne poslodavce i možda im se sami nametnu. Takođe, u grupi sa vršnjacima koji imaju slične probleme imaće mogućnost za emotivnu podršku, održavanje motivacije i pod izanje samopouzdanja, kažu iz TOC-a.

Škola će biti održana u prvoj polovini septembra meseca u “Prostoru za POMAK” u Zaječaru.

Prijave su otvorene do 25. avgusta, a prijavni formular se nalazi na sajtu Timočkog omladinskog centra.

“Učesnici letnje škole će kao depozit priložiti 600 dinara koji se vraća svim učesnicima koji prisustvuju na 5 od planiranih 6 radionica u okviru 3 modula, koji budu ispunili svoje domaće zadatke. U suprotnom depozit će se u njihovo ime donirati u humanitarne svrhe”, poručuju iz TOC-a.

“Letnja škola za traženje posla” realizuje se u okviru projekta “Osnaži se, pokreni se” koji sprovodi Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija preko elektronske pošte: [email protected] ili telefona 069/4441-091.