Ove godine biće uloženo četiri milijarde dinara za puteve u Borskom okrugu

3
1039

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su juče Majdanpek gde su sa načelnik Borskog okruga, gradonačelnikom Bora i predsednicima opština Majdanpek, Negotin i Kladovo razgovarali o razvoju putne i sportske infrastrukture u istočnoj Srbiji.

Mihajlovićeva je istakla da će u ovoj godini biti uložene četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga, dok će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.
“Održali smo konstruktivan sastanak na kom smo se, između ostalog, dogovorili da se ove godine rekonstruišu putevi Kučevo-Majdanpek, Kladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da za Vladu Srbije nema većih i manjih gradova, važnih i manje važnih, i da kreću građevinska sezona i veliki broj projekata koji će se realizovati i u ovom kraju. Ona je pohvalila i standarde po kojima se rekonstruiše sportska hala u Majdanpeku, koja će biti potpuno energetski efikasna.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, izjavio je da se danas razgovaralo o realizovanim i budućim projektima krucijalnim za građane Borskog okruga, te da su česti dolasci u ovaj kraj dokaz da je istočna Srbija izuzetno važna za Vladu Srbije.

“Naš cilj je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar „Karataš“ do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice. Hvala potpredsednici Mihajlović što je u vrh prioriteta postavila ne samo razvoj infrastrukture, već i podršku ženskom sportu”, rekao je on.

Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, izjavio je da veruje u Vladu Srbije i ministre koji su posetili Majdanpek, jer su pokazali da ispunjavaju data obećanja.

“Danas smo se dogovorili šta ćemo sve realizovati u narednih godinu dana. Već početkom maja čeka nas otvaranje spotske hale čija rekonstrukcija je u toku”, rekao je on.

Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga, rekao je da je od izuzetne važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava i dodao da je danas dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

“Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo prve rezultate današnjih dogovora videti već ove godine”, rekao je Stanković.

3 KOMENTARA

 1. Rekonstrukcija i revitalizacija navedenih puteva,ld kojih su vecina i PRISTUPNE drumske saobracajnice drumskom aspektu (AUTOPUTU) Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) Pozazevac -Kucevo-Majdanpek i njegovim daljim KRAKOVIMA ,KRAKU -A: teritorija Majdanpeka -Negotin-Granicni prelaz Mokranje – drumsko -zeleznicki most preko Dunava Vidin /Kalafat -Krajova -Bukurest – Konstanca na Crnom moru , i Kraku B : teritorija Majdanpeka -Bor -Nikolicevo-Zajecar-Granicni prelaz Vrska Čuka-Ruse-luke Varna i Burgas na Crnom moru. Jer je , naravno ,ovaj AUTOPUT sama KIČMA ili CENTRALNA AORTA drumskog saobracaja citavog ovog regiona Srbije…a kao sto i SVIM drugim regionima Srbije NIJE DOVOLJNA samo rekonstrukcija postojecih puteva..vec su u SVIM ostalim regionima vec izgradjeni ili
  se projektuju i grade brojni AUTOPUTEVI….taj ISTI ,,svetski i evropski a sada i srpski , PRINCIP…MORA važiti i za ovaj region Istocne Srbije…
  A sve ostalo su BAJKE. Jer ne postoji krvotok bez GLAVNE ARTERIJE.. ni kostani sistem bez KIČME..Tačka.😄
  A zeleznicki aspekt Multimodalnog saobracajnog koridora-Istok (Crnomorskog koridora) ,znaci u tekstu pomenute pruge, vec se gradi i bice POVEZAN IZGRADNJOM SAMO 8 KILOMETARA NOVE PRUGE NA NASOJ TERITORIJI U REONU NEGOTINA I IZGRADNJOM OKO SAMO 20 KILOMETARA NA TERITORIJI BUGARSKE..sa citavom bugarskom železnickom mrezom do Crnog mora i Istambula..a preko drumsko/zeleznickog mosta Vidin/Kalafat i sa čitavom železnickom mrezom Rumunije do Crnog mora..kao i zeleznickim mrezama Moldavije ,Ukrajine i dalje …
  Uz to sve IMAMO i (vodni) recni aspekt ovog multimodalnog koridora Dunav-Majna-Rajna…buduce pretovarne ,robno- logisticke centre intermodalnog transporta..u nasim postojecim i novim dunavskim lukama u ovom nasem regionu…Na primer ..za kontejnerski saobracaj…I TO Vam je ISTOČNI saobracajni pravac MS Koridora Istok (CmK)…a zapadni je vec izgraddjen..od glavnog grada Beograda .. do čitave Evropske unije iza njega…A Borani i svi ostali u Timockoj krajini i Istocnoj Srbiji nisu ni needukovani ,ni glupani ni mentalno retardirani… pa da ne znaju STA ZNACI ovaj koridor…😄 Uz punu podrsku obnovi svih navedenih regionalnih saobracajnica … i jos nekih… SADA ubrzano RAZVIJAMO PROJEKAT I IDEMO KA NAJBRZOJ MOGUCOJ REALIZAVIJI ,,koridora života,, ovog Istočne Srbije..TRANSEVRPOSKOG ,EVROREGIONALNOG I NACIONALNOG MS Koridora Istok (CmK)…A sve lokalne i regionalne blokade i prepreke koje kreiraju regionalno -lomalni ,,talenti,,…nas kao i uvek ,samo dodatno inspirisu..😄😄 Podrska koju ovom koridoru daju Gradska skupstina GRADA Bora svojom skupstinskom odluukom…..gradonačelnim Bora g.Milikic …i nacelnik Borskog upravnog okruga g.Stankovic …koje sam i licno čuo i u njih se uverio ..je 100% ..Kao sto su ISTE takve podrske u Kladovu, Majdanpeku,Negotinu, Zagubici ,Kucevu, Velikom Gradistu,Petrovcu na Mlavi… Ali Borani moraju da znaju da u Timockoj krajini kao i u Pozarevckom kraju POSTOJE REGIONALNO A-LOKLNI TALENTI koji blokiraju lokalne adminnistracije u njihovoj podrsci MSKoridoru Istok(CmK) .na isti nacin kao sto je to nekada bilo u SADA Boru..i ostalim prethodno navedenim gradovima…Pre nego sto su sve te regionalne i lokalne prepreke i blokade eliminisane i zavrsile na lokalnim deponijama…😄😄 A da li ovi timocko-pozarevacki ,,talenti,, osim svojim SOPSTVENIM gradjanima i privredi nanose enormnu stetu i Boranima i svima drugima u rregionu Istocne Srbije..??? Pa naravno daje nanose…😄 Da lli su blokade tih lokalnih ,,šerifa,aga i begova,,,, neka tajna tamo za lokalne administracije i lokalne medije…?? Pa naravno da nisu… TAJNA SU SAMO ZA GRADJANE koji ,kao i Borani i SVI iz ovog regiona Istočne Srbije,maksimalno podrzavaju svoj,, ,,koridor života,,..
  Eto zato ce ti cuveni ,,serifi,sge ibegovi,, u razvoju Projekta ,,MS Koridor Idtok (CmK),, i proci kao njihovi borski, majdanpecki negotinski, kladovski, petrovacki…..i svi ostali lokalno-regionalni ,,serifi,sge i begovi,,prethodnici blokatori ovog Projakta…😄 Posto su oni,ti lomalni ,,serifi,age i begovi…a ne gradjani… najobicniji primitivni glupani i torađne jajare…. koji ne uce iz istorije ..😂😂…A te stranacke vizit karte u zadnjem dzepu.. sto ih imaju..Pa imali su ih ,bukvalno sve moguce,i njihovi prethodnnici…I… sta..je bilo…?😂😂….Otisao im mozda 🚞..??😂😂😂

 2. Најава ΛV да ће ускоро почети градња аутопута Београд – Зрењанин и Зрењанин – Нови Сад, наводи ме на закључак, након информације да почиње градња аутопутева: Моравски коридор, Топлички, за Републику Српску два аутопутева, за Суботицу, Тимочки коридор све до краја ове године. Ове информације су лансирали на јавна места (што би се рекло, ЕПП, причај оно што народ жели да чује) председник и премијер(ка). По овоме у Србији биће искључиво аутопутева, никако нижих категорија, то нема ни САД? Међутим, гласноговорници нису рекли када ће једном да се заврше аутопутеви Ниш-Македонска граница и Ниш-Бугарска граница. Први се гради 30 година, други мало краће. Од те градње, још незавршени аутопутеви почело да им пуца асфалт, јер плачу чекајући да једном почну да их газе аутомобили. Ако чекају да све аутопутеве пуште у саобраћај истовремено, иструлеће им, нe само aсфалт, већ и траке, које означавају почетак пуштања у саобраћај. Два добра тешко се спајају, па макар то био и прецизан и поверљив ΛV?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime