Pajtić: Gradjani se bude

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je u ponedeljak da su lokalni izbori u Majdanpeku dokaz da se građani Srbije bude protiv vladajuće koalicije i optužio Srpsku naprednu stranku da je tokom izbornog procesa ucenjivala i tukla aktiviste drugih partija.

bojan-pajtic

„Ovako ubrzan porast podrške Demokratskoj stranci dokaz je da se Srbija budi, da je sve više građana kojima je dosta nesposobnosti, prazne propagande i agresivnosti vladajućeg režima“, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u sedištu DS-a.

Po njegovim rečima, DS je ostvario 13 odsto bolji rezultat u Majdanpeku u odnosu na izbore koji su održani pre šest meseci.

Prvi podaci pokazuju da je oko 23 odsto građana glasalo za DS u nedelju na izborima. Po istim procenama, u opštini će apsolutnu vlast imati SNS koja je osvojila oko 47 odsto glasova.

„Ovakav rezultat nije pokazatelj realnog rejtinga stranaka, ali jeste pokazatelj trenda ubrzanog rasta podrške DS-u i njegovog pozicioniranja na političkoj sceni“, rekao je Pajtić.

Predsednik DS-a optužio je SNS za brojne neregularnosti tokom izbora u Majdanpeku, od problema sa štampanjem glasačkih listića do, kako je kazao, prebijanja aktivista DS-a i LDP-a.

„Već smo videli devedesetih te iste metode i taj režim su srušili građani. Zato izražavam čuđenje da SNS misli da može da koristi iste metode, a da će proći drugačije“, rekao je Pajtić.

Nosilac liste DS na izborima u Majdanpeku Dragan Popović kazao je da je ta strana ostvarila izuzetan uspeh na izborima, jer je vođena kampanja kakvu do sada nikada nije video.

„Ovo je odličan rezultat kada se imaju u vidu uslovi u kojima smo radili, a radili smo protiv cele vlade. Juče je bilo hrabro izaći i glasati za DS i zato je ovaj rezultat značajan. Poželeo bih, ipak, da se ovakvi izbori, nikada više ne ponove, jer sam mislio da su odavno prevaziđeni“, naveo je Popović.

(Beta)