Pakistanci lepo ugostili borske crno-bele [FOTO]

Fudbaleri OFK Bora doputovali su u subotu uveče iz Pakistana gde su na međunarodnom turniru osvojili prvo mesto, pošto su savladali timove Pakistana, Šri Lanke i Jemena. Odlazak na jug Azije bio je prvo internacionalno iskustvo svih igrača, a trener Rajko Mitić zadovoljan je igrom svoje ekipe.

Borani su kao jedina ekipa iz Srbije učestvovali na turniru na poziv selektora reprezentacije Pakistana, Zaviše Milosavljevića.

Mladi igrači Borskog fudbalskog kluba pokazali su veliki trud i želju za pobedom.

Prvu utakmicu borska ekipa igrala je protiv ekipe iz Šri Lanke, koja je bila veoma teška zbog dugog puta.

Tim Pendžaba, koji je važio za jedan od najslabijih, je ulaskom dvojice bivših reprezentativca iz Pakistana, meč preokrenuo o ozbiljnu igru. Ali dobrom igrom su borani uspeli da preokrenu rezultat i osvoje i ovu utakmicu.

„Poslednja protiv koje smo igrali je ozbiljna i odlična ekipa iz Jemena, gde smo opet okrenuli rezultat, što pokazuje da ova naša mlada ekipa ima karakter. Bila je željna dokazivanja i skupila je snagu da posle teškog puta napravi dobar rezultat i osvoji prvo mesto, što nam mnogo znači“ – rekao je trener OFK Bora, Rajko Mitić.

Glavni organizator turnira bila je najveća svetska fudbalska kuća „FIFA“.

„Ono što je na mene ostavilo najveći utisak jeste organizacija turnira. „FIFA“ je profesionalna kuća kojom je fudbal dobio na kvalitetu. Po tome sam video koliko smo mi daleko od nekog ozbiljnijeg fudbala. Ne klub, ne Bor, već cela Srbija. Jedino nam ostaje da gledamo Ligu šampiona i neke veće utakmice, jer ljudi iz „FIFE“ rade svoj posao maksimalno korektno. Trude se da svaku situaciju objasne, a ne da budu u centru pažnje. Trude se da igrači na terenu budu najbitniji. To je nešto što je mene oduševilo. Kao igrač sam igrao ozbiljnije lige, ali ovo je prosto neverovatno“ – rekao je trener Rajko Mitić.

Trener Mitić prezadovoljan je svojim timom, ne samo na treningu i utakmicama, nego i ponašanjem u hotelu i autobusu i kako kaže – sve im je to na kraju donelo rezultat.

Ovaj turnir predstavlja i prvo internacionalno iskustvo mladih borskih fudbalera, koji su oduševljeni gostoprimstvom Pakistanaca.

Ako nastave saradnju sa pakistanskim savezom, fudbaleri OFK Bora će možda imati još neku priliku da odu i opet pokažu svoje kvalitete na terenu.

Fotografije sa dočeka fudbalera:

[nggallery id=177]