„Pasuljijada” po dvanaesti put u kampu na Borskom jezeru

Manifestacija „Pasuljijada” je tradicionalno održana u kampu na Borskom jezeru po dvanaesti put, a ove godine poprimila je međunarodni karakter.

Na „Pasuljijadi” deset ekipa takmičilo se u kuvanju pasulja, a  predsednik Kamp karavaning kluba Bor, Zoran Stojić kaže da je ova manifestacija ove godine po prvi put poprimila internacionalni karakter, s obzirom na to da su se takmičili po jedan predstavnik iz Kolumbije i Zambije.

„Poslednjih godina lokalna samouprava je mnogo pomogla u razvoju kampa, napravili smo 50 novih mesta koja ćemo uskoro useliti, tako da se nadam da će ovo biti najbolji kamp na Balkanu”, ističe Stojić.

On je dodao da se već avgusta meseca očekuje „Gulašijada” na kojoj će sigurno učestvovati preko 15 ekipa koje su se već prijavile.

Zamenik gradonačelnika grada Bora, Milivoje Janošević kaže da je „Pasuljijada” jedna od lepih manifestacija sa tradicijom, te da će Grad uvek podržati takve stvari.

„Grad Bor će učiniti sve da Borsko jezero i okolinu koja nas okružuje unapredimo, a podržaćemo i sam razvoj kampa na Borskom jezeru. Svaka čast ovim ljudima, mi ćemo pomoći i danas i uvek koliko možemo, a ja sam siguran da je perspektiva i našeg grada i naših sela bolja nego što je bila do juče”, naglašava Janošević.