Pešak nastradao u saobraćajnoj nesreći u Zaječaru

U Zajačeru se tokom jučerašnjeg dana dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba je izgubila život dok su dve zadobile telesne povrede.

Hronika

Kako javlja Televizija „Best“ u jednoj od najprometnijih grdaskih saobraćajnica, Hajduk Veljkovoj ulici dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao pešak (78). Prema saznanju novinara do nesreće je došlo kada je na starijeg čoveka, dok je prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, autom marke „mercedes“ naleteo  N.H. (29) iz Zaječara.

Vozač se kretao iz pravca periferije ka centru grada, udarivši pešaka, van obeleženog pešačkog prelaza, prednjim delom vozila. Nesrećni čovek je od siline udara pao na kolovoz i preminuo kasnije u Zdravstevnom centru.

Na raskrisnici ulica Timočke bune i Kumanovske dogodila se nazgoda kada biciklista S.B. (54) nije postupio po postavljenom saobraćajnom znaku za obavezno zaustavljanje te je bočnim levim delom bicikla i svojim telom udario u putničko vozilo „folksvagen golf“ kojim je upravljao S.T. (44). Tom prilikom biciklista je teže povređen.

U Ulici Hajduk Veljkovoj u Zaječaru sudarili su se vozač motornog vozila „mercedes ML“, državljanin Rumunije S.R. (58) i vozač mopeda „benzoi“ I.B. (33). Kako navode u Policijskoj upravi Zaječar, u ovom slučaju, vozač putničkog vozila nije ustupio prvenstvo prolaza vozaču mopeda, već ga je tprednjim delom vozila udario u zadnji deo mopeda. Srećom, prilikom pada 33-godišnji motociklista zadobio je lakše povrede.

(TV Best / Bor030)