Peskupele cigarete i alkoholna pića

1
128

Akcize na alkoholna pića, pivo, cigare (tompuse) i cigarilose u Srbiji od subote su veće za 12,2 odsto što je dovelo do skoka maloprodajnih cena ovih proizvoda.

Alkoholna pica
Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu finansija i privrede, odlukom koju je Vlada usvojila u četvrtak završeno je redovno godišnje usklađivanje dinarskih iznosa akciza na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose.

Nova akciza na rakije od voća, grožđa i specijalne rakije je 117,27 dinara po litru, a za rakije od žitarica i ostalih poljoprivrednih sirovina akciza je povećana na 297,52 dinara po litru. Akciza na žestoka alkoholna pića i likere povćana je na 190,69 dinara po litru.

Prema odluci Vlade Srbije, akciza na pića s niskim procentom aklohola povećana je na 19,58 dinara po litru, a na pivo na 22,17 dinara po litru.

Kod duvanskih proizvoda povećana je akciza na cigare i cigarilose na 21,07 dinara po komadu.

(BETA)

1 KOMENTAR

  1. Dabogda pocrkali,kad im je dosta!?Kao oni nas stite na taj nacin????Ovaj narod ima na desetine hiljada zaposlenih u duvanskoj industriji,u pivarama i raznim proizvodnjama za destiliranje voca i povrca.Cim opadne prodaja,odlaze i zaposleni,a nemaju drugu opciju za zaposljavanje.Ne kazem da treba podsticati pusace i sam sam prestao da pusim,ali ovo prevazilazi sve granice zdravog razuma.Cim povecaju cene na ove proizvode odmah skace cena drugih proizvoda i gube se radna mesta zbog slabije prodaje.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime