Pet godina Dramskog studija za decu

Za pola decenije Dramski studio za decu, sekcija borskog Centra za kulturu, iimao je čak 20 premijera i veliki broj repriza u Boru i drugim gradovima.

Polovinom decembra biće održnana promocija monografije o radu dečijeg dramskog studija, koju je napisala Simonida Gavrić.

„Upoznaćemo gledaoce sa činjenicama kako smo zajedno rasli, sazrevali, sa koliko problema se izborili i kako smo pobeđivali sopstvenu stidljivost i druge dileme. I sami smo na početku bili iznenađeni ogromnim interesovanjem dece za ovu vrstu rada, pa smo formirali čak četiri grupe. Ono na šta smo ponosni jeste posećenost naših predstava i baš nam je drago što imamo veliku podršku borske publike u vidu gromoglasnih aplauza, što nam je bitno i potrebno“, rekla je Simonida Gavrić, koordinatorka Dramskog studija.

„Meni je jako brzo prošlo. Radeći sa ovim mladim, talentovanim i veselim ljudima, svo ovo vreme brzo prođe. Veliki broj premijera i repriza, sve govori. Čak smo jedne godine imali pet premijera, što mnoga profesionalna pozorišta u Srbiji nemaju“, istakao je Jovan Krstić, glumac i reditelj.

Mladi glumci imaju samo reči hvale i lepa iskustva, kada je u pitanju rad na predstavama.

„Od početka rada sam u Dramskom studiju, glumila sam u šest predstava. Odavde nosim savršeno dobra iskustva, ovde je dobro druženje i svakom bih preporučila da dođe i bude član. Dosta radimo na predstavama, ali kada se vežba, ništa nije teško. Volela bih da se bavim glumom kad porastem“, rekla je Magdalena Milojković, članica ove sekcije.

„Idem u školu „Vuk Karadžić“ i odličan sam đak. Ponekad je teško uskladiti obaveze, ali pošto glumu volim, sve je lakše. Učestvovala sam u šest predstava, a izdvojila bih uloge u komadima „Veseli voz“, „Novogodišnji ekspres“, „Kraljevski festival“, „Sveti Sava“. Ne učim tekst kod kuće, već ga pamtim kroz vežbu“, kaže Marija Čanković koja je takođe od početka u priči Dramskog studija.

Krajem decembra nas očekuje nova premijera. Reč je o predstavi „Smešna bajka“ autora Tode Nikoletića.

 

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]