Pet novoobolelih od kovida-19, među njima i četvorogodišnja devojčica; Još jedna osoba preminula

Na teritoriji grada Bor zabeleženo je pet novih slučajeva kovida-19, dve se osobe vode kao izlečene, a od posledica infekcije preminuo je još jedan pacijent.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar virus korona zabeležen je kod pet osoba, od kojih i kod četvorogodišnje devojčice. Novooboleli pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom, nalaze se na adekvatnoj terapiji i u kućnoj izolaciji. Tokom jučerašnjeg dana uzorkovano je 12 osoba i njihovi se rezultati tek očekuju.

“Što se tiče obolelih od kovida imamo devojčicu staru četiri godine. Ona nema simptome, ali je testirana kao kontakt i gde smo ustanovili da iako nema simptome, pozitivna je na virus korona. Ona je, inače, već bila u izolaciji, a njena porodica otac, majka i sestra su negativni. Pregledana je od strane pedijatra i nalazi se u kućnoj izolaciji”, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Virus korona uzeo je i osmu žrtvu. Reč je, istakao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice o muškarcu, dugogodišnjem onkološkom pacijentu koji je “hospitalizovan usled prirode bolesti”.

 “Trenutno se na Grudnom odeljenju Opšte bolnice nalazi petoro bolesnika, od kojih su dvoje pozitivni, a za jednog se još uvek čeka rezultat”, rekao je dr Joksimović.

U Boru je trenutno aktivnih sedam covid-19 slučajeva, a nakon  negativnog rezultata na kontrolnom PCR testiranju , dve osobe se vode kao izlečene.

Broj pregleda u Kovid ambulanti je znatno smanjen i kako kažu nadležni u borskom Domu zdravlja, uglavnom se radi o kontrolnim pregledima. Dnevno se u kovid ambulanti na pregled javi 15 pacijenata.

U Boru je, inače,  od početka pandemije registrovano ukupno 287 slučajeva virusne infekcije, 272 pacijenata se oporavilo, dok je osam osoba, nažalost, izgubilo bitku sa virusom.