Pet novoobolelih od kovida-19, među njima i četvorogodišnja devojčica; Još jedna osoba preminula

0
2333

Na teritoriji grada Bor zabeleženo je pet novih slučajeva kovida-19, dve se osobe vode kao izlečene, a od posledica infekcije preminuo je još jedan pacijent.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar virus korona zabeležen je kod pet osoba, od kojih i kod četvorogodišnje devojčice. Novooboleli pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom, nalaze se na adekvatnoj terapiji i u kućnoj izolaciji. Tokom jučerašnjeg dana uzorkovano je 12 osoba i njihovi se rezultati tek očekuju.

“Što se tiče obolelih od kovida imamo devojčicu staru četiri godine. Ona nema simptome, ali je testirana kao kontakt i gde smo ustanovili da iako nema simptome, pozitivna je na virus korona. Ona je, inače, već bila u izolaciji, a njena porodica otac, majka i sestra su negativni. Pregledana je od strane pedijatra i nalazi se u kućnoj izolaciji”, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Virus korona uzeo je i osmu žrtvu. Reč je, istakao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice o muškarcu, dugogodišnjem onkološkom pacijentu koji je “hospitalizovan usled prirode bolesti”.

 “Trenutno se na Grudnom odeljenju Opšte bolnice nalazi petoro bolesnika, od kojih su dvoje pozitivni, a za jednog se još uvek čeka rezultat”, rekao je dr Joksimović.

U Boru je trenutno aktivnih sedam covid-19 slučajeva, a nakon  negativnog rezultata na kontrolnom PCR testiranju , dve osobe se vode kao izlečene.

Broj pregleda u Kovid ambulanti je znatno smanjen i kako kažu nadležni u borskom Domu zdravlja, uglavnom se radi o kontrolnim pregledima. Dnevno se u kovid ambulanti na pregled javi 15 pacijenata.

U Boru je, inače,  od početka pandemije registrovano ukupno 287 slučajeva virusne infekcije, 272 pacijenata se oporavilo, dok je osam osoba, nažalost, izgubilo bitku sa virusom.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime