Petrović tvrdi da ostavke – nema

Živorad Petrović, predsednik opštine Bor, nije podneo ostavku na tu funkciju, iako su tako danas preneli neki nacionalni štampani mediji. Petrović je Portalu “Bor 030” potvrdio da ostavke – nema, ali ostale navode u tekstu nije želeo da komentariše.

U izjavi za portal “Bor 030” Petrović je kategorički demantovao da nije podneo ostavku na mesto predsednika opštine Bor. On je naveo da do daljeg ostaje na toj funkciji. Međutim, informacije koje su prethodnih dana bile objavljivane u vezi sa njegovom smenom, nije želeo da komentariše.

Podsetimo, “nezadovoljni radom predsednika opštine”, 25 od 35 odbornika, koliko ih ima u skupštinskim klupama, svojim potpisima nedavno su zatražili smenu Živorada Petrovića. Od tog broja, njih 18 su članovi odborničke grupe okupljene oko Srpske napredne stranke stranke, par opozicionih i nekoliko odbornika iz redova socijalista.

Centrala Srpske napredne stranke se po tom pitanju uopšte nije javno izjašnjavala, a Petrović je sam, u različitim medijima, kratko komentarisao da za “predlog smene zna”, ali i to da će “dati ostavku ako to od njega bude zahtevala centrala stranke”.

Poslednjih dana intenzivno se govori da će sednica SO Bor na kojoj će biti razmatrana Petrovićeva smena biti održana u utorak, sa jednom jedinom tačkom – smena Petrovića, njegovog zamenika i članova Opštinskog veća, ali ni ovo niko ne potvrđuje.

“Nisam dao ostavku”, kratko je u izjavi za portal “Bor 030” prokomentarisao Petrović današnju medijsku pomamu da je ostavku ipak dao.