PIO Fond organizuje akciju prijavljivanja za Penzionerske kartice u borskim selima

Filijala Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Boru organizovala je danas akciju prijavljivanja za Penzionerske kartice u Mesnoj zajednici Zlot.

Foto ilustracija

Zaposleni u PIO Fondu pomoći će korisnicima penzija koji žive na teritoriji borskih sela da popune elektronski zahtev za Penzionerske kartice.

Penzionerska kartica je projekat iza koga stoji Republika Srbija i Vlada Republike Srbije uz podršku lokalne samouprave.

„Kartica pruža dvostruke benefite, kao što su ostvarivanje popusta pri kupovini i sakupljanje bodova koje će obračunavati PIO Fond. Za svakih 500 dinara kupovine dobijaće se po jedan bod“, istakla je Milica Lakićević, direktorica filijale PIO Fonda u Boru.

Akcija prijavljivanja za Penzionerske kartice biće organizovana u svim seoskim mesnim zajednicama, po rasporedu: 20 i 21. mart – Zlot, 22. mart – Oštrelj, 23. mart – Šarbanovac (Selo), 24. mart – Šarbanovac (Timok), 27. mart – Krivelj, 28. mart – Gornjane, 29. mart – Luka, 30. mart – Brestovac, 31. mart – Tanda, 3. april – Metovnica, 4. april – Slatina, 5. april – Donja Bela Reka i 6. april – Bučje.

Prvog dana akcije u MZ Zlot prijavio se veliki broj penzionera, naglasio je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević koji je istakao da je cilj kartica da se na direktan način unapredi životni standard penzionera.

Za prijavu je potrebno poneti ličnu kartu ili bilo koji drugi dokument koji sadrži jedinstveni matični broj građana.