Pirot, Kikinda i Vršac dobili status grada – Bor opet “izvisio”

6
121

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim je predviđeno da opštine Pirot, Kikinda i Vršac dobiju status grada, ali ne i Bor. Iako je Opštinska uprava Bor podnela inicijativu za dobijanje statusa grada ona se nije našla pred poslanike.

bor-panorama-700-03

Za izmenu zakona u republičkom parlamentu glasalo je 156 poslanika, a jedan je bio protiv.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je agenciji Beta da je ovo priznanje za taj grad.

“Pirot je odavno po svom ekonomskom razvoju i geografskom položaju zaslužio da dobije status grada”, rekao je Vasić.

On je ovom prilikom zahvalio građanima koji su pre pet godina sa oko 7.000 potpisa podržali inicijativu da Pirot dobije status grada.

“Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i poslaniku Branislavu Blažiću iz Kikinde koji je predlagač izmene ovog zakona o teritorijalnoj organizaciji. Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću koji je podržao predlog poslanika Blažića da ove tri opštine dobiju status grada”, rekao je Vasić.

On je dodao da se dobijanjem statusa grada Pirotu otvaraju mogućnosti za dalji razvoj i dolazak investitora.

Sa druge strane opština Bor se nije izborila za status grada iako se ovo pitanje provlači od kampanje do kampanje. Predstavnik opštine Bor u Skupštini Srbije je Milinko Živković, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke.

(Beta / Bor030)6 KOMENTARA

 1. Borani treba da zaborave reci: ,,izvisio”, ,,inicijativa ” jer one konkretno nista ne znace i ne saopstavaju gradjanima Bora istinu.
  Kao prvo, inicijativa da Bor dobije status grada je potekla na ovom Portalu Bor030 u vreme kada niko u Boru nije hteo ili smeo o tome da prica, sto je lako proveriti listanjem ovog portala unazad, a ima mnogo toga napisano.
  Zbog cega Borani nisu hteli ili smeli o tome da pricaju to znaju svi u Boru.
  Juce je na ovom portalu takodje napisano nesto u vezi statusa grada sto je iniciralo pojavu i ovog clanka, sto je takodje lako proveriti…
  Kao posledica inicijative koja je potekla sa ovog portala i koju je pratio veliki broj Borana, pojavio se i niz nekih izjava, saopstenja borskih opstinara o temi dobijanja statusa grada za Bor i sve te izjave i saopstenja bila su uvek nemusta, neodredjena, nedefinisana, neorocena, zato sto su opstinari imali ogroman zazor da pricaju o toj temi, a od koga su imali taj zazor takodje znaju svi Borani. Te njihove izjave su u stvari bile iznudjene inicijativom sa ovog portala i pitanjima koji su im novinari ovog portala postavljali.
  I ovo je sve takodje lako proveriti listanjem portala Bor030 unazad. Jer ako koza laze, rog ne laze.
  Pravo pitanje glasi: Da li su nadlezni iz Opstine Bor uradili sve ono isto sto su uradili i opstinari Vrsca, Kikinde i Pirota, koji su dobili status grada? AKO NISU URADILI TO ISTO, ZASTO TO NISU URADILI? I KO IH JE SPRECIO DA URADE ISTO STO I OPSTINARI VRSCA, KIKINDE I PIROTA?
  A ako su sve to isto uradili, KO JE I SA KOJIM OBRAZLOZENJEM ODBIO DA BOR DOBIJE STATUS GRADA?Dakle koje je to ime i prezime i koja je to institucija koja je dala status grada Vrscu, Kikindi i Pirotu,a Boru nije dala taj status. Vreme je da borski opstinari poloze raport gradjanima,koje su konkretne radnje uradili, kome su se obratili, ko ih je odbio i zasto?
  Ako su se uopste obratili i ako su uopste odbijeni.
  Znaci bez nemustih, maglovitih i drugih reci i izraza koje ne znace nista, kao sto su : ,, Bor izvisio”, ,,Podneli inicijativu” i slicno.
  Nisam ni advokat ni promoter premijera Vucica, ali samo budala moze da pomisli da g. Vucic moze i hoce da da podrsku da dobijanje statusa grada Vrscu, Pirotu i Kikindi, a da Boru tu podrsku ne da, sto je potpuno logican zakljucak kada se procita ovaj clanak. Uostalom, gradjani Srbije, a Borani su gradjani Srbije uvek mogu da se obrate svom premijeru bilo da se on preziva Vucic ili nekako drugacije sa pitanjima koja su za njih od zivotnog znacaja, najstetnije po njih je da citaju nemusta saopstenja iz kojih proizilazi citav niz mogucih spekulacija i glasine. Nije lose da Borani razmisle kome je u Boru u interesu da takve spekulacije u ovom trenutku eskaliraju u Boru.
  Na kraju, svi znamo da je adresa za ptanja Borana o ovoj temi :Vlada Srbije, ulica Nemanjina, Beograd.
  Samo da vidimo ko od Borana sme da pita.

 2. P.S.Bor ce uskoro dobiti status grada jer : Borani SADA znaju SVE ono sto treba da znaju o tom pitanju….i vise NECE BITI POTPUNE BLOKADE TRAZENJA STATUSA GRADA U SAMOM BORU jer ne moze se dobiti ono sto niko od ovlascenih iz Bora- I NE TRAZI .Svi Borani znaju KO je tu blokadu i nametnuo i brutalno sprovodio godinama. Ta prica je zavrsena.

 3. Prvo Bor nije izviso,nego nije ni dao predlog u skupstini Srbije da nas mesto dobije status grada.U ovom tekstu ispada sada Milinko nesto radi,naprotiv on tamo ne radi nista.Drugo ne goji se prase u oci bozica,tako da smo mi morali mnogo pre da damo taj predlog i inicijativu.Godinu dana pre,a ne mesec dana pred glasanje tako da Bor nije izviso nego u Boru se ne radi nista po tom pitanju.Tako je to kada imate jednog Milinka lopurdu koji prvo u upravi Fk Bor pa nije,pa u opstine opstinar i tako u krug.A ovim naslovom vi njega branite tako ispada.Pozdrav od mene.

 4. Kakav crni Milenko,da nije on Veliki Gospodar Bora koji vec godinama blokira borske opstinare da obave neophodne procedure ,urade neophodne dokumente…kao sto su to uradili sve Opstine koje su postali Gradovi u Srbiji…Zajecar,Jagodina,Loznica,Sremska Mitrovica i svi drugi…a poslednji od svih poslednjih Vrsac,Kikinda i Pirot. JEDINI U SRBIJI TO NIJE URADIO BOR. Kakav crni Milenko.Smesno.

 5. Koliko znam Milinko je u skupstini Srbije a stalno ga spominju na Borskoj televiziji.A Borski car gde tamo posla on njegov poltron.Tako da je on odgovoran stara luperda.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime