Pisac za decu Robert Takarič gost biblioteke u Kladovu [NAJAVA]

Biblioteka Centar za kulturu iz Kladova 8. aprila 2016. godine ugostiće dečjeg pisca Roberta Takariča, koji će se sa najmlađim članovima ove biblioteke družiti od 10 do 14 časova.

robert-takaric

Robert Takarič je profesor i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu iz Sente i vodi prestižni Dramski studio Kulturnog centra iz Zrenjanina, koji je u proteklih nekoliko godina dobio više od četrdeset priznanja u zemlji i inostranstvu.

Književnik mlađe generacije, Takarič je autor popularnih knjiga namenjenih deci od predškolskog uzrasta do tinejdžerskog perioda. Jedan je od najčitanijih i najnagrađivanijih dečijih pisaca u Srbiji i šire.

Dobitnik je prestižnih nagrada kao što je „Mali princ“ za najbolji dečji roman na prostoru bivše Jugoslavije 2010. godine pod nazivom „Menjam pubertet za bilo šta! Povoljno!“.

Za knjigu „Traži se pametni detektiv za otkrivanje istorije“ dobio je nagradu „Neven“ 2014. godine za najbolju knjigu iz popularne nauke za decu.

Deca starijeg osnovnoškolskog uzrasta dodeli su mu 2011. jedinstvenu nagrade dečije kritike i zlatno „Dositejevo pero“ za knjigu „Šest i po najgorih muvanja od postanka sveta“.