Pit bul ujeo policijskog inspektora

Milan Mihajlović, inspektor policijske uprave u Boru, povređen je u nedelju u prepodnevnim časovima kada ga je prilikom obavljanja službene dužnosti napao i ujeo pas rase Američki staford terijer.

Pas je vlasništvo maloletnika D.B. (17), osumnjičenog za više krađa, a poslednje što mu se stavlja na teret je obijanje prodavnice „LAV“ u Bolničkom naselju.

D.B. je psa nahuškao na policajce koji su došli u pratnju dva svedoka i nalogom za pretres kuće u kojoj maloletnik živi.

Podivljali pas prvo je ujeo za nogu inspektora Mihajlovića, nakon čega ga je D. B. dozvao po imenu i sa njim utrčao u kupatilo, gde se sakrio i zaključao. Za vreme dok su kolege ranjenog Mihajlovića odvele u borsku bolnicu, inspektor za suzbijanje maloletničke delikvenicije Igor Stojanović koji je ostao u stanu je nekoliko puta bezuspešno pozivao maloletnika da izađe iz kupatila. Najednom su se vrata od kupatila otvorila i D. B. je na njega je nasrnuo kuhinskim nožem i palicom za bejzbol, ali ga je policajac savladao.Nakon toga je pas nasrnuo i na Stojanović koji je ranio životinju pucavši u nju iz službenog pištolja u samoodbrani.

Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru je D.B. odredio pritvor u trajanju do mesec dana.