Plate u javnom sektoru veće od oktobra

5
105

Plate u javnom sektoru biće povećane od oktobra za 10 odsto, piše danas Alo.

bor-grad-panorama

Posle ovog povećanja i povećanja minimalne cene rada, o čemu se razgovaralo na prvoj sednici nove Vlade Srbije u petak, prosečna plata u Srbiji bi trebalo da poraste na oko 430 evra, što je za oko 50 evra više od prosečne plate u junu mesecu ove godine.

Pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije, list piše da je to jedan od prvih poslova kojeg se premijer Aleksandar Vučić prihvatio sa svojim novim kabinetom.

Namera vlade je, kako je premijer Vučić i obećao, da se poveća standard zaposlenih, kako bi 2017. prosečna plata iznosila 500 evra.

Ovo povećanje, prema rečima istog izvora, koštaće državnu kasu oko 200 miliona evra na godišnjem nivou za šta, kako se navodi, ima novca.

“Mere štednje i fiskalne konsolidacije koje su preduzete pre dve godine dale su veoma dobre rezultate. Zbog toga danas možemo govorimo o povećanju plata vojsci, policiji, zdravstvu, socijalnom sektoru i prosveti i obrazovanju. Povećanje bi trebalo da se dogodi u oktobru i iznosiće u proseku 10 odsto”, rekao za Alo izvor blizak vladi.

(Alo / Tanjug)5 KOMENTARA

  1. Kakva povecanja kome povecanja neradnicima partijski zaposlenim , strinama i shurunjajama da mrse oko direktorskih , neprofitabilnim gubitashkim firmama koje kao skorpija koja ubada zabu noseci je preko reke zaduzuju ovu zemlju novim kreditima da bi se otplatili stari i pritom ih je bash briga shto zemlja propada jer oni su kupili nova polovna kola i ugradili se kao dobavljachi i zaposlili i svoje dete neka nek ima onaj mu je tata………ne razumete?Pricham gluposti?Doci ce vreme da se i vama izmakne stolica kad muzika prestane,onda ce se neki od vas mozda i probuditi iz samozadovoljnog samoobmanjujuceg matriksa u kojem je bitno da ste vi josh super jbt a komshija vam odavno propao……

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime