Plivački klub „Bor“ treći na međunarodnom mitingu „Koper kup“ u Boru

Plivački klub „Bor“ zauzeo je treće mesto na osmom međunarodnom plivačkom mitingu „Koper kup“, koji je održan danas na borskim bazenima. 

Na ovogodišnjem plivačkom mitingu u Boru učestvovalao je 170 plivača, od sedam do 20 godina. Takmičilo se 17 klubova – 13 iz Srbije i četiri iz Bugarske.

Najbolji ekipni plasman osvojio je plivački klub „Sveti Nikola“ iz Niša, drugi je bio „Crnica“ iz Paraćina, a treće mesto zauzeo je Plivački klub „Bor“.

Titulu najboljeg plivača na takmičenju poneo je Ratko Nikola, dok je najbolja plivačica bila Dunjić Marta, oboje članovi plivačkog kluba „Radnički“ iz Kragujevca.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić otvorio je osmi međunarodni plivački miting i tom prilikom istakao da grad Bor ulaže značajna sredstva u sport, ali i u plivanje, jer je sve popularnije kod mladih.

„Očekivali smo veći broj ali, obzirom na okolnosti, zadovoljni smo brojem plivača“, рекао је Dejan Bogdanović, predsednik Plivačkog kluba „Bor“.

Takmičari su se nadmetali u kategorijama 50 metara i 100 metara prsno, delfin, leđno, kraul ali i 200 metara mešano i štafeta, koje su, prema rečima Dejana Bogdanovića, najzanimljivije discipline, kako za gledaoce, tako i za plivače.

I ovaj osmi međunarodni plivački miting uvršćen je u zvaničnom kalendaru Plivačkog saveza Srbije.

Plivački klub Bor je uznak zahvalnosti dodelio plakete pokrovitelju Gradu Boru i sponzorima Osmog Međunarodnog plivačkog mitinga „Koper Kup“.