Po planu i programu u borskim osnovnim školama

U mnogim školama borske opštine u prethodnom periodu realizovani su planirani infrastrukturni radovi. Za 2018. najavljuju se i velike kapitalne investicije u školama.

Gradske i seoske osnovne škole u opštini Bor upisale su u prvi razred ukupno 380 đaka. Školama su na vreme distribuirani udžbenici za sve đake, pa i oni besplatni po odluci resornog ministarstva.

“U svim školama su se učenici, uz pomoć roditelja, već izjasnili koje izborne predmete žele da pohađaju i realizacija nastave iz nekih izbornih predmeta je već počela”, kaže Radiša Petković, koordinator rada osnovnih škola u opštini Bor.

Osnovne škole u opštini Bor spremno su dočekale novu školsku godinu. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u mnogim školama su realizovani planirani infrastrukturni radovi.

“Tokom leta uređeni su enterijeri u mnogim gradskim i seoskim obrazovnim ustanovama, a u za narednu godinu planiraju se radovi na sanaciji krovova, uređenju fasada i renoviranju mokrih čvorova u školama. Saradnja sa lokalnom samoupravom je dobra, budžeti škola su realni i iz opštinskog budžeta izdvojeno je dovoljno sredstava kako bi se svi nastavni planovi planovi i programi realizovali”, dodaje Petković.

Tokom ove školske godine, saznajemo, u borskim osnovnim školama koje imaju oko 3.500 učenika, planirana je realizacija brojnih projekata, koje imaju za cilj poboljšanje uslova rada u obrazovanju.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]