Značajna pobeda fudbalera Bora

Fudbaleri Bora izvojevali su minimalnu pobedu na svom terenu protiv neugodne ekipe „Jedinstva“ iz Paraćina u okiru petog kola Pomoravsko-timočke zone. Jedini gol postigao je Saša Jovanović u samom finišu utakmice.

ofk bor jedninstvo paracinPo prohladnom vremenu i pravom jesenjem ambijentu igrači Bora i „Jedinstva“ odigrali su „tvrd“ i dosadan meč bez mnogo atraktivnih fudbalskih poteza u kome su povoljan rezultat ostvarili domaćini.

Terenska inicijativa koju je Bor imao tokom drugog poluvremena isplatila se u 87. minutu kada je mrežu zatresao povređeni Jovanović (doživeo povredu glave tokom utakmice, ali je nastavio da igra).

Iskusna paraćinska ekipa nije dozvoljava da domaćini „povežu“ igru i izgrade konkretne prilike kojima bi se ugrozio gol, pa se sva fudbalska „aktivnost“ tokom meča uglavnom odigravala na sredini terena.

Čvrsta igra sa mnogo kontakata i duela među igračima dovela je do toga da Bor utamicu završi sa igračem manje pošto je nadoknadi vremena drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio Nikola Krstić.

Tim iz Pomoravlja, prošle sezone zauzeo je drugo mesto u Zoni, dok je do pre dve godine igrao Srpsku ligu. Reč je ozbiljnoj ekipi koju nije lako savladati.

Poslednji prvenstveni dueli ovih rivali odigrali su se u sezoni 2007/2008. Pomoravsko-timočke zone kada je „Jedinstvo“ bilo uspešnije, pobedivši u Boru 1:0 (meč u Paraćinu odigran je bez golova).

OFK Bor se ovom pobedom probio na peto mesto sa istim brojem bodova (10) kao i četvrtoplasirani „Timočanin“.

U narednom kolu fudbaleri iz grada bakra gostiju lideru prvenstva „Radničkom“ iz Lubnice koji je prvih pet mečeva ovogodišnje sezone zabeležio sve pobede.