Pobedio u kvizu „Potera“ i odneo pozamašnu sumu

Miljan iz sela Valakonje nedaleko od Boljevca učestvovao je preksinoć sa još dvoje takmičara u kvizu „Potera“ na RTS-u i zajedno sa njima osvojio 270.000 dinara.

kviz-potera

Od četvoro takmičara, nažalost, jedan nije imao sreće, pa ih je ostalo troje.

Nakon što su takmičari Zoran i Jasmina, sa kojima se Miljan u nastavku takmičio protiv tragača Milorada Milinkovića, osvojili 110.000, mladić iz Valakonja briljirao je kada je red došao na njega.

Odgovarajući na brzopotezna pitanja, za 60 sekundi Miljan je uspeo da osvoji 160.000 dinara koje je trebalo odbraniti od tragača.

Ipak, znanje mladiću nije manjkalo, ali jeste tragaču, što je pomoglo da ekipa uveća potencijalni iznos sa 110 na 270 hiljada dinara.

U poslednjoj, finalnoj poteri trebalo je da takmičari odgovore na što je više moguće pitanje u dva minuta, što je Milorad kasnije pokušao da stigne.

Međutim, sreća i znanje bili su na strani učesnika kviza. Sa odgovorenih 24 pitanja, tragač se našao u nezahvalnoj situaciji, te samostalno nije mogao ništa. Uspeo da odgovori na svega 17 pitanja, što je bilo za 7 manje od broja odgovora takmičara.

To je značilo pobedu ovog tima, a prema dogovoru svako od njih dobiće po 90.000 dinara.