Počela 48. Gitarijada u Zaječaru [FOTO]

Zaječar je sinoć, po 48.-i put, otvorio svoja vrata rok grupama i time obeležio skoro pola veka trajanja ove manifestacije koja spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu, a čiji je cilj podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljinih za rock´n´roll.

48.gitarijada-prvi-dan-vlado-divljan-01

Ovogodišnja Gitarijada je otvorena na arheološkom nalazištu Carske palate Feliks Romulijana. Tročasovni program ispratilo je blizu sedam hiljada ljudi.

48.gitarijada-prvi-dan-vlado-divljan-02

Manifestacija je otpočela fantastičnim nastupom akapela hora Viva Vox, koji su otpevali neke od najvećih hitova rok muzike i to uz pratnju bitboksa. Odlične glasovne sposobnosti svih vokala i solista ovog hora uspele su da zadrže publiku uprkos kiši koja je tada počela da pada.

48.gitarijada-prvi-dan-viva-vox

Nakon toga, gradonačelnik Velimir Ognjenović, i predsednik skupštine grada Zaječara, Saša Mirković, simbolično su uručili ključeve grada novom “rokonačelniku” Brunu Langeru iz grupe Atomsko sklonište. Ključevi grada uručeni su i predstavnicima ruskog moto kluba „Noćni vukovi” Saši Saviću, u znak iskrenog prijateljstva i vekovnih veza ruskog i srpskog naroda, neraskidivih veza rokenrola i ljubitelja dvotočkaša.

48.gitarijada-prvi-dan-rokonacelnik

Zatim je uručena nagrada „Kostadin Kostadinović Čauš“ za izuzetan doprinos afirmaciji muzičkog stvaralaštva mladih, a prvi dobitnik novouspostavljene nagrade je Radio Beograd 202, koju je preuzela zamenica urednika Snežana Grujić.

48.gitarijada-prvi-dan-marija-serifovic

U nastavku programa publiku je razdrmao Vlado Divljan, nakon čega je usledio i koncert Marije Šerifović koja je za ovu priliku pripremila obrade domaćih i stranih rok hitova.

[RFG_gallery id=’63’]