Počela grejna sezona u Boru

8
31

Grejna sezona u Boru počela je tačno na vreme, 15. oktobra i trajaće narednih šest meseci, do 15. aprila.

radijatorBorska Toplana spremno je dočekala zvanični početak grejne sezone i radijatori su u većem delu grada topli.

Prošlog vikenda su urađene tople probe kojima je ustanovljeno stanje kotlova i vrelovodne mreže.

Većih problema u funkcionistanju sistema daljinskog grejanja u gradu za sada nema.

Prema rečima nadležnih iz Toplane, Borani će i ove godine imati grejanje tokom celog dana i noći, stim da će u jutarnjim i večernim časovima grejanje biti pojačano.

8 KOMENTARA

  1. Pozdrav Danijela, o kom delu grada se radi? Sajt Bor030 prate nadležni u Toplani i verujem da će Vam odgovoriti. U svakom slučaju možete se obratiti dispečarskom centru telefonom (426-398).

  2. Ukoliko ste povezani na toplotnu podstanicu u naselju GHI, iz Toplane najavljuju da se normalizacija grejanja očekuje u toku današnjeg dana.

    Da li ste zadovoljni grejanjem tokom prošle sezone?

  3. Svake godine pa i ove,se javno direktor Toplane hvali kako se dobro greje grad Bor. Slažem se da je tako ali ne u celom gradu. Mi građani u ulici Vase Pelagića prošle godine smo dobro cvokotali u prkos takozvanom dobrom grejanju.I sada direktor govori kako se već grad u celosti greje sem nekih ulica među kojima se ne spominje ulica V.Pelagića a u njoj i dalje nema grejanja.Gospodine direktore da li je ova marginalna ulica i kod vas na margini, odgovorite kako bi javnost sa tim bila upoznata, Zašto je to tako?

  4. Kizo i ja sam u Vase Pelagića i ne mogu da se požalim na grejanje od prošle godine. Trenutno mi je u kući 25,8 stepeni.

  5. kiza 15.10.2012 “svake godine pa i ove“ , nije cilj toplane kao i direktora da se hvali onim što radi jer ono što se radi to se i vidi.Činjenice govore da je toplana na vreme krenula kako sa hladnim tako i sa toplim probama u gradu.Na kalendarskom početku grejne sezone 15.10.2012. startovao je kompletan sistem daljinskog grejanja međutim sistem kao što mi imami u našem gradu a koji se sastoji od 70 km vrelovodne kao 150 km toplovodne mreže sa oko 240 toplotnih podstanica nam govori da je potrebno određeno vreme da dobijemo ujednačeni kvalitet grejanja u celom gradu.Ovo može biti jedan od razloga zbog čega pojedini delovi nisu dobili odgovarajuću isporuku toplotne energije.Mreža sistema daljinskog grejanja je veoma stara, pojedini delovi i preko 30god. tako da su proboji na istoj nepredvidivi što zahteva sanaciju istih i zahteva prekid u isporuci top.energije. Uprkos takvim okolnostima radnici Toplane nastoje da u što kraćem roku saniraju havariju i uspostave redovnu isporuku energije.Može se još dosta toga reći na ovu temu ali činjenicu da Toplana ulaže napore, posebno u poslednjih dve/tri godine da se grad kvalitetnije greje, su neosporivi.Što se tiče ulice V.Pelagića može se reći da ima isti tretman kao i svaki drugi deo grada i da se i u toj ulici kao i u svakoj drugoj rešavanje problema obavlja na istovetni način odgovorno,brzo i uvek u korist građana.Posetite sajt toplane i pogledajte deo prošlogodišnjih video zapis ili pratite nas na tviteru @ToplanaBor gde možete videti i slike radova sa terena radnika toplane. Obaveštenja koja se objavljuju ne spominje svaki stambeni objekat, već deo grada, grupu više zgrada(tri do pet), adresu na kojoj se nalazi podstanica…nikako pojedinačno nabrajanje stambenih objekata.Sanacioni radovi koji vremenski traju do četri sata,ponekad i šest, se u većini slučajeva ne objavljuju osim u nekim posebnim situacijama jer je isto toliko vremena potrebno da se takvo obaveštenje objavi na televiziji. I da zključum, ako je to uopšte moguće jer je tema veoma široka :Građani Bora su prošle godine imali, ako ne najbolje grejanje onda je ono zasigurno bilo u samom vrhu, istu nameru imamo i ove godine ,da utoplimo stanove Borana

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime