Počela isplata uvećanih penzija

1
1339

Oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji danas je počelo da prima uvećane penzije za 5,4 odsto.

Isplata januarske penzije počinje danas pa će tako na najnižem penzionom čeku od 10.000 dinara povećanje biti 540 dinara, dok je za najveću penziju od 132.000 dinara reč o uvećanju za oko sedam hiljada dinara.

Od 1. januara ove godine važi indeksacija penzija po takozvanoj švajcarskoj formuli što znači da će se penzije usklađivati sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

(Tanjug)1 KOMENTAR

  1. Januarske penzije povećavaju za 5,4%, nakon dve godine mirovanja, a pre toga otimanje dobar deo. Prosečna penzija će porasti za 1.500 dinara. Prosečna penzije od 2012 do 2019. godine je porasla za 1.376 dinara i sada je 47,84% prosečne plate. Pri tome, troškovi života su narasli za oko 25%, pa neka žive penzioneri bogato. Malo sutra. Kod naših vlasti, te i kod ΛV, laž stiže laži, neistina stiže neistinu, a istina ne postoji.. Kao da misle da ih slušaju maloumnici. Rugaju se svojih slušalaca. Nije iznešena samo laž o emisiji štetnih supstanci u vazduhu, u ovom slučaju. Od kada lažu povećanje plata na više od 500 evra, pet godina unazad, povećanje penzija su digli do nebesa, a one dve godine nisu mrdnule, tek sada treba da skoče maksimalnim skokom od mizernih 5,4%, a prosečne plate i onako su veće za oko 53%, realni troškovi su otišli oho-ho. U tim lažima prednjače najveći rukovodioci države, plagijatori, priučeni i nadrieksperti. Imaju kome da pričaju, imaju gde da pričaju, a slušaoci ruzumeli ili ne, isto im se hvata. Beda ostaje beda u mozgu i u svakodnevnom životu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime